Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Az első randi 5 íratlan szabálya

Az első randi 5 íratlan szabálya

Érezted már úgy, hogy randi közben csak a kínos csend van köztetek és imádkozol magadban, hogy hívjon végre fel valaki, hogy kimentsen? Vagy esetleg ahelyett, hogy a partneredre figyelsz, már azon agyalsz, hogy ha hazaérsz, mit fogsz nasizni? Tuti, hogy veled is előfordult hasonló, ezért összeszedtem pár tanácsot, ami segíthet abban, hogy összejöjjön a második randi is.

Ne rúgj be

Olyan alapvetőnek tűnik ez az állítás, mégis sokan beleesnek ebbe a hibába. Rendelnek valami alkoholt, hogy kicsit oldják a feszültséget, hogy lazább legyen a hangulat. Ámde a második pohár után már gyorsan gurulnak az italok, és ha tényleg jó a beszélgetés, akkor észrevétlenül is a becsiccsentésből át lehet könnyen esni a ló túloldalára. Ennek vagy egy harsány, kínos szitukkal teli randi lesz a vége, vagy rosszabbik esetben, egyszerűen másnap fogalmad nem lesz róla, hogy mégis milyen volt a randid.

Tabu témák

Szuper, ha úgy érzed, mindenről tudtok beszélgetni, de nem árt meghúzni a határokat az első randin. A politika és a vallás mindenkinek a magánügye, ezért próbálj nem belemenni mélyen ezekbe a témákba, mert sosem tudhatod, mennyire érintik érzékenyen ezek a partneredet. Semmi szükség arra, hogy már első alkalommal egy igen magasröptű teológiai vitába kezdjetek, vagy azon vitatkozzatok, hogy melyik párt fogja az ország sorsát megváltani. Maradj csak a kedélyes, vidám témáknál és hagyj lehetőségeket a többi randira is.

Ne légy bazári majom

Az egy dolog, hogy a kiszemelteddel egy rockkoncerten találkoztál, ahová el sem akartál menni, csak elrángattak, és meglepő módon találtál egy helyes srácot, de ettől még nem kell csupa feketébe és szegecsbe öltöznöd az első randin és hörögve köszönni neki. Légy egyszerűen önmagad, nem kell semmi rájátszás és plusz rákészülés a randira. Nem kell semmit túlspilázni, képzeld azt, hogy csak egy jó haveroddal találkozol, így nem fogsz talán annyira izgulni.

Ne tegyél fel egy tubus alapozót és szemhéjfestéket magadra, és a platformos magassarkút is otthon hagyhatod. Srácok, nektek sem szükséges hat liter parfümöt magatokra fújni, és keményre zselézni a hajatokat, vegyétek lazán, igazán nem ezeken a dolgokon fog múlni a dolog. (Azért a dezodort ne felejtsétek el, pláne ilyen melegben…)

Helyszín és társaság

Felejtsd el a mozit első randira, és hadd ne kelljen kifejtenem, hogy miért. Ugyanez igaz az egyszerű, menjünk el sétálni típusú ötletekre is. Olyan helyre menjetek, ahol több inger érhet titeket, mint amit egymásnak adtok. Ha elakadna a téma, elég legyen körbenézni, és már megy is tovább a beszélgetés. Vidámpark, állatkert, de az előre megtervezett sétálás is jó lehet, ha magába foglal valami konkrétat, mondjuk fagyizást, kacsakövezést, pizzázást. Ha jól van megválasztva a helyszín, az segít a könnyedebb ismerkedésben.

Próbálj olyan helyre menni, ahol nem futsz össze minden sarkon ismerőssel, legyen az az osztálytársad vagy anyukád. Hidd el, kevés kínosabb van, mint amikor nem tudod, hogy mutasd be a partneredet, vagy szimplán másnap több oldalról hallhatod a kíváncsiskodó kérdéseket. És ha nem lett volna eddig világos, ne vidd el a legjobb barátnődet vagy haverodat az első randira.

Exek

Ne csak a helyszínt válaszd úgy meg, hogy véletlenül se fuss össze az exeddel, de a beszélgetésben sincs szükség arra, hogy felbukkanjon a neve. Próbálj olyan dolgokról beszélni, amik nem kötődnek a volt barátodhoz/barátnődhöz, vagy ha mégis, akkor egyszerűen hagyd ki, hogy vele voltál két hónapja fesztiválozni. Csak egy olyan plusz infó, amire semmi szükség sincs. A saját dolgodat is megkönnyíted, ha olyan környezetben vagy, ahol nem rá emlékeztet minden, és elkerülöd a kínos csendeket is.

Ha az ex téma kínos, annak az ellentéte talán még kínosabb. Az első randin, ha lehet, ne kezdd el a partnered előtt az esküvőtöket tervezni, sem pedig azt, hogy hány gyereketek lesz.

Persze, ha minden vágyad az, hogy sikítva meneküljön a partnered a randiról, akkor egész nyugodtan vesd be az összes pontot. De azért, ha esélyt sem akarsz adni a dolognak, mert csak udvariasságból bólintottál rá a találkozóra, vagy olyan állapotban voltál, hogy mást nem is tudtál kinyögni, csak igent, akkor jobb, ha már az elején közlöd, hogy bocsi, de ez vakvágány, vagy egy hívással mondd le, úgy mindketten időt spóroltok, és nem lesz kínos a dolog annyira.

Fotó: momitforward.com

Fotó: momitforward.com

Kínos randik
Mit tettél, amikor nagyon kínos volt a randid?

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share