Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Az Instagram felfedi a csúf igazságot rólad

Az Instagram felfedi a csúf igazságot rólad

Egy nemrég készült tanulmány – ami az Instagram használókról szól – érdekes dolgokat fedezett fel az alkalmazást használók körében. Te is ilyen lennél?

Minden évben van valami balhé a közösségi oldalak, applikációk körül azzal kapcsolatban, hogy mennyire nem tesz jót a fiatalok lelki világának, hogy a tökéletesnek tűnő emberek profiljai és képei miatt önmagukat nem látják sem szépnek, se az életüket izgalmasnak.

Kifejezetten az Instagram használókról viszont az derült ki, hogy teljes mértékben nárcisztikusak. A tökéletes szelfire várják a sok lájkot, kommentet, önigazolást, hogy ők milyen szépek is, miközben természetesen már 30 másik szelfi rég ki lett törölve a telefonból, mert azok nem lettek tökéletesek.

Nyaralós fotók ezrei várják, hogy kiválogassák őket, egy-egy pihenés után, melyik is lesz igazán Instagramra méltó. Ugyanez igaz a frissen vásárolt ruhákra, a menő éttermi kaja képekre.

Ezek mind-mind csak azt igazolják, hogy a profil felhasználója figyelemre és elismerésre vágyik.

Ebből a grafikonból is látszik, hogy az Instagram az a közösségi platform, amire ezek a leginkább jellemzők, nem úgy, mint a Facebookra, vagy Snapchatre.

Fotó: elitedaily.com

 

A követők száma, lájkok száma meghatározó a fiatalok körében, ki hol helyezkedik el ezen a közösségi hierarchián. Ha egy kép nem kap elég lájkot, akkor inkább kitörlik, ne legyen ciki.

Persze nem egy negatív képet akarok az Instagramról mutatni, hiszen rengeteg inspirációt lehet találni, csak nem kell komolyan venni annyira ezeket a lájkokat, követőket.

De ha téged az tesz boldoggá, ha sok lájkot kap egy képet, akkor nyomasd a fotókat, ilyen a generációnk, egy nagy káosz, de ezzel nincs semmi gond.

Szelfikirálynő
Te sokat szoktál szelfizni?

Borítókép: lifeandstylemag.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share