Az is megcsalás, ha online hűtlen a másik?

Rovat

Megosztás

Bajban vagyunk, ha szerelmünk mással is chat-el nap mint nap? Mi számít megcsalásnak, ha az online térről beszélünk? Ha nem lépünk közbe idejekorán, az már egyenesen engedélyadás arra, hogy valódi, fizikai félrelépéssé váljon a netes eszmecsere? Tarts velünk, és kiderül, hogyan vélekedik a kérdésről a Középsuli.hu csapata!

Nemcsak a Tinder-korszak eljövetelével vált központi kérdéssé az online megcsalás kérdése. Az ezredforduló után már egyre több online társkeresőn keresztül lehetett ilyen formában keresni a romantikát, mára pedig gyakorlatilag természetes unaloműzőként húzzuk jobbra vagy balra a felvillanó képet. De milyen hatással van ez a meglévő, hús-vér kapcsolatunkra?

Alapvető kérdés: mi a motivációja?

Egyáltalán társkeresőn keresi-e chat-partnereit, vagy véletlen ismertség folytán alakul át intenzív Facebook-beszélgetéssé a kapcsolat? Titokban akarja tartani, vagy nyíltan beszél róla? Gelsei Bernadett mentálhigiénés szakember szerint „a viszony/megcsalás lényege a titok, és a bizalommal való visszaélés.”

gamleore

Mitől válik megcsalássá az online beszélgetés?

Az ellenkező neművel folytatott diskurzus nem feltétlenül veszélyforrás. Ha iskolatársával folytat beszélgetést semleges, sulis dolgokról, akkor nincs mitől tartanod. Ha viszont egyre többet, egyre mélyebb dolgokról társalognak, ideje megfontolni, vajon miért mással vitatja meg, amit veled is átrághatna?

Vica

Manapság sokkal egyszerűbb lebukni, mint régen. Én úgy gondolom, hogy a mai párkapcsolatok hosszúsága, bizony, a XXI. századi kommunikációs eszközöknek is köszönhető. Ha egy pasi a kapcsolatban szeretőt tart, akkor nagyon ügyesnek kell lennie, hogy még véletlenül se kapjon egy pajzán sms-t a másik hölgytől. Visszatérve, hogy szerintem mi számít megcsalásnak, például, mikor rajta kaptuk barátnőm pasiját társkeresőn… Ez nálam már tutira nem férne bele!

Nóri

Én semmit sem tolerálnék. Számomra az online hűtlenség még rosszabb is, mintha egyszer megtörténik valami a fizikai valójában, hiszen abban benne lehet a pillanatnyi gyengeség, amihez nem köthető érzelem. De ha online beszélget valaki mással huzamos időn keresztül, akkor az szólhat többről. Ami nekem már nem is szimpla megcsalás, hanem harmadik fél jelenléte. Ami egy sokkal súlyosabb eset.

Tina

Miután elolvastam Almási Kitti Hűtlenség című könyvét, teljesen másként látom a megcsalás témáját. Megértettem, hogy arról szinte mindig két ember tehet. Egy boldog párkapcsolatból senki nem vágyik ki. Nyilván nagy munka az, hogy mindig figyeljünk a másikra, meghallgassuk, a támasza legyünk, a legjobb barátjaként is funkcionáljunk, a partnere legyünk szinte mindenben, ha kell, tudjunk bohóckodni vele, ha kell, akkor pedig komolyan viselkedni. De szerintem abszolút megéri! Én úgy gondolom az érzelmi megcsalás a “legrosszabb”, amikor egy hetekig/hónapokig tartó udvarlás után teljesedik be a kialakulóban lévő szerelem. Onnan óriási kihívást jelent a kapcsolat visszaállítása, de a lehetetlen nem létezik! Persze remélem, hogy az én kapcsolatomnak nem kell kiállnia ezt a próbát!

Online hűtlenség
Szerinted mi számít online megcsalásnak?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta