Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Az orrtúrás nemcsak gusztustalan, hanem veszélyes is!

Az orrtúrás nemcsak gusztustalan, hanem veszélyes is!

Abban mindenki egyetért, hogy az orrtúrás egy gusztustalan szokás! A bányászathoz általában társul, hogy az, aki ezt csinálja, képes még meg is enni az orrából kitúrt tartalmat. Ezzel nemcsak az a gond, hogy undorító, hanem az is, hogy nagyon veszélyes!

Az orrtúrásról a gyerekeket a szülők minél hamarabb igyekeznek leszoktatni. Ha ez a “probléma” később, kamaszkorban vagy felnőttkorban is fent áll, akkor nyilván sikertelen volt a leszoktatás, ezért is nevezzük gyermekkori berögződésnek. Az orrtúrás egyáltalán nem elfogadott, főként nem társaságban!

Sokan nem is tudják, milyen veszélyeket rejt magában az orrtúrás!

Először is tisztázzunk egy a hiedelmet!

Ha megesszük az orrunk tartalmát, az NEM erősíti az immunrendszert!

Az orr szűrőként funkciónál. Vagyis az orrban lévő szőrök megakadályozzák azt, hogy vírusok és baktériumok jussanak az ember szervezetébe. A probléma ott kezdődik, ha valaki túrni kezdi! Így fenn áll a veszélye annak, hogy felsérti az orr nyálkahártyáját és ennek köszönhetően az nem tudja tovább ellátni természetes funkcióját. Plusz, az irritációnak okán gyakori az orr kisebesedése és az orrvérzés is.

Egészségügyileg nagyon is veszélyes orrot túrni!

A másik gond, ami súlyosabb következményekkel is járhat, az az, ha kitúrjuk a már megszűrt, orrban található tartalmat, mert így a mikroorganizmusok rákerülhetnek az ujjunkra, kezünkre, innen pedig egyenes az útjuk, hogy az ételünkbe (és onnan a szánkba), vagy akár a szemünkbe jussanak, ha mondjuk egyszerűen csak megdörzsöljük azt. Hiszen, most őszintén (!), mennyire életszerű, ha már valaki bányászik, utána egyből kezet is mosson! Na ugye!

Amikor az orr megszűr valamit, az azért van, mert “tudja”, hogy nem lenne jó, ha az a szervezetbe jutna! Ezért Ti se segítsetek a mikroorganizmusoknak bejutni!

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share