Az OTP Fáy András Alapítványának mintaiskolája lett a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium

Rovat

Megosztás

A jászárokszállási középsulisok idén kétszer is ünnepelték a tanévnyitót. Október első napján jelentette be az iskola vezetősége a diákságnak, hogy a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola az OTP Fáy András Alapítvány mintaiskolája lett, így már több mint 1500 diák kap közvetlen segítséget a pénzügyileg tudatos felnőtté váláshoz. A jászárokszállási gimnázium a Budai Középiskola után, másodikként csatlakozott a programhoz. 

DSCF0011

Majkutné Tóth Emma, a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola igazgatója az együttműködés aláírása kapcsán kiemelte, hogy a program lehetővé teszi nem csupán a diákok pénzügyi tudatosságának a fejlesztését, hanem az egészség- és környezetvédelmi nevelését és a karriertervezést is segíti.  ” Többek között az éves egészségnapunk szervezésében is részt fog venni az alapítvány a jövőben. Így sokkal több előadót meg tudunk hívni” – mondta az igazgatónő. Az alapítvány által eddig az iskolában szervezett programokról kedvező volt mind a diákok, mind a szülők visszajelzése, tette hozzá az igazgatónő.

DSCF0008 (1)

Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője a Középsuli.hu-nak elmondta, a jövőben nem tervezik a mintaiskola-program bővítését, mivel szerteágazó társadalmi és tudományos programmal van összekapcsolva a projekt . Ennek a koordinálása és finanszírozása az alapítvány erőforrásainak nagy részét igénybe veszi. Az alapítvány többek között oktatástechnikai fejlesztéssel, pedagógusok továbbképzésével, társadalmi érzékenyítő programok szervezésével is foglalkozik, ezen felül a mintaiskolák saját rendezvényeit is támogatja.

DSCF0032

„ A mintaiskola program egy jó értelemben vett elitista kezdeményezés. Az alapítvány célja a saját szűkebb és tágabb lakókörnyezetüket is aktívan segíteni képes, tájékozott fiatalok nevelése.” – mondta az együttműködés aláírása kapcsán Vizi E. Szilveszter, az alapítvány elnöke ünnepi beszédében.
DSCF0084
Az alapítvány L.L Junior és Varga Viktor koncerttel is kedveskedett az iskola diákjainak.
DSCF0091 (1)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta