Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Az OTP Fáy András Alapítványának mintaiskolája lett a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium

Az OTP Fáy András Alapítványának mintaiskolája lett a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium

A jászárokszállási középsulisok idén kétszer is ünnepelték a tanévnyitót. Október első napján jelentette be az iskola vezetősége a diákságnak, hogy a Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola az OTP Fáy András Alapítvány mintaiskolája lett, így már több mint 1500 diák kap közvetlen segítséget a pénzügyileg tudatos felnőtté váláshoz. A jászárokszállási gimnázium a Budai Középiskola után, másodikként csatlakozott a programhoz. 

DSCF0011

Majkutné Tóth Emma, a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola igazgatója az együttműködés aláírása kapcsán kiemelte, hogy a program lehetővé teszi nem csupán a diákok pénzügyi tudatosságának a fejlesztését, hanem az egészség- és környezetvédelmi nevelését és a karriertervezést is segíti.  ” Többek között az éves egészségnapunk szervezésében is részt fog venni az alapítvány a jövőben. Így sokkal több előadót meg tudunk hívni” – mondta az igazgatónő. Az alapítvány által eddig az iskolában szervezett programokról kedvező volt mind a diákok, mind a szülők visszajelzése, tette hozzá az igazgatónő.

DSCF0008 (1)

Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője a Középsuli.hu-nak elmondta, a jövőben nem tervezik a mintaiskola-program bővítését, mivel szerteágazó társadalmi és tudományos programmal van összekapcsolva a projekt . Ennek a koordinálása és finanszírozása az alapítvány erőforrásainak nagy részét igénybe veszi. Az alapítvány többek között oktatástechnikai fejlesztéssel, pedagógusok továbbképzésével, társadalmi érzékenyítő programok szervezésével is foglalkozik, ezen felül a mintaiskolák saját rendezvényeit is támogatja.

DSCF0032

„ A mintaiskola program egy jó értelemben vett elitista kezdeményezés. Az alapítvány célja a saját szűkebb és tágabb lakókörnyezetüket is aktívan segíteni képes, tájékozott fiatalok nevelése.” – mondta az együttműködés aláírása kapcsán Vizi E. Szilveszter, az alapítvány elnöke ünnepi beszédében.
DSCF0084
Az alapítvány L.L Junior és Varga Viktor koncerttel is kedveskedett az iskola diákjainak.
DSCF0091 (1)