Az ukránok behúzták a kombinációt is a Műúszó Világkupán

Rovat

Megosztás

Kettőből kettő az ukránok mérlege a Műúszó Világkupa Budapest Open nyitónapján, miután a délelőtti páros siker után a szabadkombinációs kűrben is ők kapták a legmagasabb pontszámot a Duna Arénában. A magyar válogatott a negyedik helyen végzett.

Remek napja volt a műúszás egyik egyre magasabbra törő nációjának: az ukránok a délelőtti páros rövidprogram után a délutáni szabadkombinációban is taroltak – Anasztaszja Szavcsuk és Jelizaveta Jakno ennek a produkciónak is részese volt, azaz ők két arannyal sétáltak ki az arénából. A dobásaikkal az oroszokat idéző – sőt, értők szerint időnként már le is köröző – csapat most is szédületeset alakított, az egyik mutatvány (amikor a vízből kiemelt társat az egyik csoport átdobta a másik égbe magasodó talpaira) különösen nagy sikert aratott. A pontozók is ezen a véleményen voltak, az ukránok hat tizeddel magasabb pontot kaptak, mint a Világkupa-sorozat párizsi nyitóversenyén, így még magabiztosabban előzték meg a spanyolokat.

Utóbbiak is szép gyakorlatot mutattak be, szintén 90 pont fölé kerültek, és voltaképpen elégedetten távoztak, hiszen ezúttal kizárólag a szabadkombinációs kűrjüket tesztelték. „Szerintem büszkék lehetünk magunkra, egész jól sikerült a gyakorlatunk – mondta egyik legrutinosabb tagjuk, a korábban világbajnoki bronzérmes Paula Ramirez. – A zenénk ugyanaz, mint a tavalyi budapesti világbajnokságon, de a koreográfián igazítottunk, van néhány új lány is a csapatban, úgyhogy fontos volt megnézni, hol tartunk.”

A magyar csapat titokban egy éremben reménykedett a mezőny ismeretében, de az izraeliek kétségkívül jobbak voltak, így ők lettek a bronzérmesek. (Jellemző, hogy az őket felkészítő legendás spanyol edzőnő, a hispánok nagyságát megalapozó, ugyanakkor kőkemény módszereiről híres és hírhedt Anna Tarres gyakorlatilag a dobogóról lejövő csapattagokat szinte azonnal visszaküldte a vízbe, és még egy órás tréninget vezényelt lányainak…)

Ettől még a magyar együttes negyedik helye szép eredmény, a közönség nagy ovációban részesítette őket, a szövetségi kapitány, Natalja Taraszova is elégedetten értékelt: „A mi célunk az, hogy lépésről lépésre haladjunk, és hogy folyamatosan közelítsünk a világ legjobbjaihoz. Ez ma is sikerült, de pontosan tudjuk, még rengeteget kell dolgoznunk.”

A Világkupa-viadal szombaton 10 órától az egyéni és a csapat rövidprogrammal folytatódik, majd délután 17 órától a highlight kűr és a páros szabadprogram lesz műsoron.

Műúszó Világkupa Budapest Open

Szabad kombináció
1. Ukrajna 92.7000
2. Spanyolország 90.2000
3. Izrael 80.5333
4. Magyarország 77.3333

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta