Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Baj, ha túl érzékeny vagy?

Baj, ha túl érzékeny vagy?

Vannak olyan emberek, akik mindent a szívükre vesznek és gyakran hajlamosak arra, hogy túlreagálják a dolgokat. Megesik, hogy elragadják őket az érzelmeik. Legalábbis mások szerint. Ők úgy érzik, ez teljesen normális. Te is ebbe a csoportba tartozol?

Azok az emberek, akiket gyakran illetnek a túlérzékeny jelzővel nem igazán viselik jól a kritikát és úgy érzik nem eléggé vastag a bőrük ahhoz, hogy szembeszálljanak a világgal. Lehet, hogy ez az attitűd azokra az emberekre jellemző, akik az introvertált személyiség típusba tartoznak.

Az introvertáltak azért jellemzőbb ez a viselkedés, mert ők azok akik, alaposabban megrágják a dolgokat, elmerengenek a problémákon és időbe telik nekik, míg feldolgoznak dolgokat. De vajon ez akkora baj? Mi számít egyáltalán túl érzékeny viselkedésnek? Mihez képest az valaki és miért szúrja ez annyira mások szemét.

A pszichológusok többféle magyarázattal is szolgálnak. Az emberek különböző forgatókönyvek alapján dolgozzák fel az őket ért élményeket, ez attól is függ, hogyan szocializálódtak, mit láttak, tanultak a szüleiktől stb.  például azt, hogy az igazi férfiak sosem sírnak.

Túlérzékenynek lenni mások szerint azt jelenti, hogy az érzelmeink nincsenek egyensúlyban az adott helyzettel, problémával., ami kiváltja őket. Egyet tehetsz egyszerűen nem foglalkozol azokkal, akik kritizálják a viselkedésedet, hiszen az érzelmeid is hozzád tartoznak, nem hazudnak. Ne érezd magad rosszul emiatt. Persze nem árt, ha dolgozol azon, hogy megértsd mi váltja ki belőled ezeket a heves reakciókat. Mindenre így reagálsz vagy csak bizonyos dolgokra, helyzetekre? Lehet, hogy valamilyen régi sérelem húzódik meg a háttérben?

sexy crying draco malfoy bad boy sensitive

 

Képek: mlp.wikia, giphy

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share