Balaton Kördeszka – Még lehet csatlakozni Renátóhoz

Rovat

Megosztás

Sokak számára bakancslistás álom valamilyen módon körbejárni a Balatont. A legtöbben kerékpáron tekerik körbe Magyarország legnagyobb tavát, de tulajdonképpen bármilyen emberi erővel hajtott eszközzel is vág neki – a több mint 200 kilométeres távnak – az ember, mindenhogyan hatalmas élmény, ezt a változatos képet mutató, csodálatos tavat körbeutazni.

Horváth Renátó zenei producer 4 nap alatt körbe-gördeszkázza a Balatont októberben, azért, hogy felhívja a figyelmet a viharvert zenei szakma szomorú helyzetére. A koronavírus-járvány miatt több tízezer zenész és a szórakoztató iparban dolgozó ember megélhetése vált bizonytalanná. Ők azok, akik az életüket tették fel arra, hogy örömet szerezzenek az embereknek a zenéjük, koncertjeik, előadásaik révén.

Mi a közös abban, hogy az emberek az életüket a zenének szentelik és abban, hogy valaki körbedeszkázza a Balatont?

Mindkettő őrültség és mindkettő szenvedély. Renátó a deszkázás szenvedélyével szeretné segíteni, életben tartani a zenét és megelőzni, hogy zenészek, szakemberek elhagyják a szakmájukat és a zene iránti szenvedélyüket.

 

 

Rengeteget szeretnénk forgatni, végig fogjuk dokumentálni az egész túrát. Benézünk néhány izgalmasabb helyre akár a bicikliúttól távolabb is, és minden este szeretnénk összejönni arra kiszemelt helyeken, hogy a nap végén együtt lazítsunk. Ezekből szeretnénk gyúrni egy hosszabb road movie-t is a végén – mesélte Renátó.

 

A Renátó szeretné, ha minél többen csatlakoznának hozzá (akár egy könnyebb, rövidebb szakaszon), hogy egy közösségi élménnyé duzzadjon a Balaton körüli gurulás.

Ezzel nemcsak egy nagyszerű, élményekben gazdag hétvégét tölthet együtt több olyan ember, aki a sport, vagy az aktív kikapcsolódás – vagy épp a Balaton – szerelmese, de ezzel tudja támogatni a magyar zene sokszínűségét és a tehetségek pályaelhagyásának megelőzését.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta