Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Barátság | Mit tehetsz ha elveszett a bizalom?

Barátság | Mit tehetsz ha elveszett a bizalom?

A barátság, nemcsak egy szó, hanem egy mélyebb érzelmi kötődésen alapuló kapcsolat. Mint minden kapcsolatnak, a barátságnak is a bizalom az alapja. De mit tehetsz akkor, ha elvesztetted a barátod/barátnőd bizalmát?

A bizalmat nem adják könnyen, hosszabb folyamat amíg kialakul. Nem elég szertnünk valakit, meg is kell bíznunk benne! Amikor hibázunk, mert mindannyiunkkal előfordul, helyre lehet hozni a hibát? Onnan folytatva a kapcsolatot, ahol megszakadt, vagy újra kell építeni a bizalmat?

Elég egy gesztus, egy rossz mondat, egy tett, gyűjtőszóval “hiba”, és a bizalom máris meginog! Ez azért van, mert a legkönnyebben azt tudjuk bántani, aki közel áll hozzánk, akit szeretünk és ismerünk. Előfordul, hogy mindkét fél úgy érzi, a “hibát” nem lehet kijavítani. De ki lehet!

Beszéld meg vele!

Ne félj attól, hogy őszintén megbeszéld a barétoddal/barátnőddel a dolgokat. Még akkor is, ha nem akarja! Onnan folytatni, ahol megszakad a barátság nem lehet, ez természetes, de újraépíteni fel lehet, a barátság alapkövét, a bizalmat.

Legyél vele őszinte!

Sokat hallod ezt! Nem hiába. A barátság Neked mit jelent? Szereted a másikat, és ő az egyetlen, akivel őszintén tudsz beszélni? Akkor igazi barát, és érdemes újra elnyerned a bizalmát! Mondd el neki őszintén, hogy sajnálod, hogy megbántottad, beszélj az érzéseidről! Még akkor is, ha Te magad sem tudod pontosan megindokolni őket. Hidd el, felszabadító érzés lesz!

Legyél türelmes!

Ahogyan az, amikor összebarátkoztatok, időbe fog telni az is, amíg újra bízik benned! Adj neki időt és biztosítsd arról, hogy Rád számíthat, Te itt vagy neki!

Olivér is elveszítette Bende bizalmát! De mit javasol neki Bende?  

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share