Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Barátságból szerelem – 3 igaz történet

Barátságból szerelem – 3 igaz történet

Nagyon sok párkapcsolat indul úgy, hogy a két fél eleinte csak barátok voltak, nem gondoltak bele többet, később mégis átalakult. Kicsit nehezebb felvállalni az érzéseket, mintha eleve randizni kezdtek volna, de valószínűleg annál nagyobb szerelem lesz belőle.

Most elhoztam 3 történetet, amiben 6 fiatal barátsága fordult románcba. Ha neked is van egy jó haverod, aki iránt elkezdtél többet érezni, feltétlenül olvass tovább.

Anita (19) Bazsi a legjobb barátom volt. Általánosban osztálytársak voltunk, tehát mondhatni együtt nőttünk fel. Nyolcadikban kezdtünk el többet beszélni, majd az egyre erősödő barátságunk végigkísérte a gimit is, hiába mentünk mindketten máshova. Minden nap beszéltünk, minimum heti egyszer találkoztunk, ismertük egymás legapróbb titkait is, együtt táncoltunk a szalagavatón, tanácsokat adtunk a randikhoz. Az utóbbi pár hónapban elkezdtem máshogy nézni rá. Féltékeny voltam, ha más lányokkal találkozott, rosszul éreztem magam, ha pár óráig nem írt vissza, hosszasan öleltem, ha egy hétig nem láttam, megdobbant a szívem, amikor láttam a telefonom kijelzőjén, hogy ő hív. Elnyomtam magamban, mert azt hittem, neki csak egy barát vagyok. Nem akartam, hogy elkerüljön, ezért nem beszéltem meg vele – ez volt az első titok, amiről nem avattam be. Bazsi nem volt hülye, észrevette és addig könyörgött, hogy valljam be, amíg sírva ki nem böktem. Ő letörölte a könnyeimet és megcsókolt. Ugyanúgy volt a dologgal, mint én. Még csak egy hónapja alkotunk egy párt, de az 5 év szoros barátság után biztos vagyok benne, hogy örökké fog tartani.

Ábel (18) Laurát két éve ismerem, egy tánccsoportba járunk. Nekem egyből megtetszett, de amikor kiderült, hogy van barátja, elhessegettem a gondolatot. Elkezdtünk dumálni, majd egy elég jó barátság lett belőle. Fél évvel ezelőtt szakítottak a sráccal. Ekkor az én karjaimba menekült, de még elég sérülékeny volt, nem akart új kapcsolatot. Megbeszéltük, hogy nem kell érzelmeket belevinni, simán csak érezzük néha jól magunkat együtt, amolyan “barátság extrákkal” lett belőle. Pár hónapig működött, de én beleszerettem. Megkérdeztem, ő hogy áll ezzel. Akkor azt mondta, nem akar többet, ezért elváltak útjaink. Két hétig egy szót sem beszéltünk, majd egyszer csak csörgött a telefon. Zokogva hívott fel, hogy mekkora hibát követett el és szeretne velem találkozni. Rájött, hogy ő is szeret, csak félt, hogy megint sérülni fog, de mivel megbízik bennem, adott egy esélyt a dolognak. Két hónapja tart és egyre közelebb kerülünk egymáshoz.

Dorottya (20) Sosem értettem azokat, akik nem hisznek a fiú-lány barátságban. Nekem mindig voltak ellenkező nemű barátaim, több is. Amikor megkérdezték, miért nem járunk Kornéllal és melyikünk friendzone-olta a másikat, csak nevettem és értetlenkedtem. Nem gondoltam egy percig se, hogy nekünk együtt kéne lennünk. Ő se volt belém szerelmes – legalábbis egy ideig. 4 évig csak barátként gondoltunk a másikra, de egy ideje én többet akartam. Ezt nem vallottam be magamnak, minden erőmmel azon voltam, hogy találjak valakit, aki elfeledteti velem. Amikor sikerült és már egy hete együtt voltam egy fiúval, Kornél megcsókolt egy buliban. Nagyon összezavart, nem tudtam, mitévő legyek. Főleg úgy, hogy nem tudtam, hogy akar-e tőlem valamit, vagy csak részeg volt. Törtem a fejemet és minél előbb tisztázni akartam. Bevallotta, hogy szerelmes belém, csak mivel tudta, hogy sokat ismerkedek, sőt, már barátom is van, így nem akarta elmondani. Még aznap szakítottam és belekezdtem az új kapcsolatomba. Ennél erősebb sosem volt egyik sem és biztos azért, mert a barátság is működött, így a szerelem is.