Barbi: “Egy csúnya kis béka vagyok mai szememmel látva”

Rovat

Megosztás

Ha eddig nem kedveltük volna Barbit, a legújabb Facebook posztjával biztosan belopta volna magát a szívünkbe, ám ilyesmiről szó sincs, hiszem imádjuk a mindig vidám lányt, aki ma sok önbizalomhiányos lánynak adott reményt. 

A Középsuli sorozatunk csodaszép Barbija igen motiváló üzenetet posztolt a Facebook oldalán követőinek. Felfedte, hogy bizony ő sem volt mindig ennyire kicsattanó formában. Volt idő, hogy nem volt elégedett magával.

“BÁRKI ÉS BÁRMI VÁLHAT BELŐLETEK, CSAK HIGGYETEK MAGATOKBAN ÉS TEGYETEK AZ ELLEN AMI NEM JÓ VAGY NEM TETSZIK AZ ÉLETETEKBE”

-üzente a Középsuli sorozatban tatai lányt alakító Barbi azoknak a lányoknak, akik gyakran érzik azt, hogy nincsenek kibékülve magukkal, nem elégedettek az életükkel.

“És jegyezzétek meg csodálatosak vagytok úgy ahogy vagytok és csak akkor változzatok meg, ha Ti nem vagytok elégedettek, egyetlen kritikusotok legyen: SAJÁT MAGATOK!”

-írta jogosan Barbi, hiszen a legfontosabb mindig az, hogy ismerjétek meg, fogadjátok el magatokat. Az önbizalmatok ne másokon múljon, hanem saját magatokon!

Az, hogy milyennek látjuk magunkat külsőleg, és milyen belső tulajdonságokkal jellemezzük önmagunkat egyrészt szubjektív, saját tapasztalatok alapján formálódik, de nagyobb részben (főleg kisebb korban) a minket körülvevő környezet visszajelzéseitől is függ. Kisgyerekként abból építgetjük az önképünket, hogy mások mit mondanak rólunk, milyennek látnak minket. Függ attól is, hogy a szüleink támogatóak-e velünk vagy inkább kritikusak. Ezek függvényében alakul ki pozitív vagy negatív énképünk. A szülők szerepét kiegészíti, egyre jobban átveszi az iskola és a tanárok is, melyek gyakran túlságosan magas elvárásokat támasztanak a diákok felé, ami mellett a tanulás örömét nehéz megtapasztalni, ugyanúgy, ahogy a sikerek eléréséhez sem igazán járul hozzá.

Önképünk formálásában szerencsére segíthetnek jó barátaink is, akik azzal, hogy elfogadnak minket olyannak, amilyenek vagyunk, nem kötik feltételekhez a szeretetüket, mutatnak egy mintát arra, hogy így is szerethetőek vagyunk. Ugyanez igaz egy jó párkapcsolatra is: az, hogy valaki valami olyat látott meg bennünk, amit eddig mások talán nem, ami miatt velünk akar lenni, valamiért pont minket „választott” ki, felülírhatja azokat a korábbi tapasztalatokat, amik egy negatív önképen keresztül önbizalomhiányhoz vezettek.

Hallgassatok Barbira, tekintsetek elfogadóan magatokra!

Barbi: "Egy csúnya kis béka vagyok mai szememmel látva"
Te mennyire vagy elégedett magaddal?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta