Informatikai zseni, küzdősportoló, táncos, énekes, de elsősorban zenekar: Ők a TheSign

Rovat

Megosztás

Sok tehetséges fiatal próbál szerencsét olyan versenyeken, mint az X-Faktor, a Csillag Születik, vagy A Dal. Így volt ezzel a miskolci TheSign zenekar is, akik már többször is megmutatták az országnak, mit tudnak. Bár az X-Faktor mentorházába nem jutottak be, a fiúk cseppet sem csalódottak a dolog miatt, sőt, azóta egyre többen hallgatják őket a koncerteken is, Imagine Dragons – Radioactive feldolgozásukra pedig mindenki emlékszik, aki követi a műsort. A Miskolci Kocsonya Farsangon is felléptek, a koncert után pedig a próbatermükben beszélgettem velük. Hogy miről, azt itt olvashatjátok.

Mondanátok magatokról pár szót?

Máté: Kollár Ábel a dobosunk, illetve a csapat informatikai zsenije is egyben, Tóth Áron a basszusgitáros, Török Danié a szólógitár, de vokálozik mellette. Az öcsém, Czinke Dániel játszik a szintetizátoron, emellett vokálozik, és ő szokott táncolni is. Én pedig Czinke Máté vagyok, 17 éves . Harmadikos koromban kezdtem el klasszikus gitáron játszani, és 2 éve tanulok énekelni .  Mi vagyunk a TheSign.

4

Mikor alakultatok?

Máté: A zenekar 2011 novemberében alakult, azelőtt Danival, a szólógitárossal zenélgettünk együtt.

Honnan az ismeretség? Hogyan kerültetek össze?

Máté: Ábelt kivéve mindannyian egy utcában lakunk, összejártunk focizni is, szóval már egy ideje barátok voltunk, mielőtt összeállt volna a banda. Egyébként egy gyülekezetben verbuválódtunk össze, itt is szoktunk zenélni és a próbatermünk is itt van.

Török Dani: Nem úgy indult az egész, hogy akkor most csináljunk egy zenekart, hanem először csak haverkodtunk, aztán láttam, hogy Máté zenél, én is elkezdtem gitározni, majd egy közös szilveszteri bulin jött az ötlet, hogy csináljunk valami zenét együtt. Csináltunk egy dalt, és a rengeteg pozitív visszajelzés után elhatároztuk, hogy közösen folytatjuk ezt, így szép lassan összeverbuválódtunk itt a gyülekezeten keresztül a többiekkel is.

6

Miért ilyen zenét kezdtetek el játszani? Mi inspirált arra, hogy ezt a fajta zenét játsszátok?

Máté: Nagyon szeretjük az Imagine Dragons, a U2, a Coldplay és a OneRepublic zenéjét, de akár Ed Sheerant is megemlíthetjük, mint zenei példaképet. Ezt az alternatív pop-rock irányvonalat szeretnénk követni a jövőben is, némi elektronikus zenével vegyítve.

Melyik számot szeretitek játszani a legjobban?

Máté: Az Imagine Dragons-tól a Radioactive című dalt, mert abba eddig mindent beletettünk, és azt vittük X-Faktorba is. Van például egy rész, amikor hárman egyszerre dobolunk, Dani pedig táncol is.

Török Dani: Nagyon szeretünk más előadók dalaihoz is hozzányúlni, belevinni a saját stílusunkat, átalakítani a számokat. A koncertekre is több feldolgozást viszünk, mint saját számot.

Bánjátok, hogy nem jutottatok tovább a versenyen?

Máté: A mentorházba már nem jutottunk be, csak a tábor második részéig, de egyáltalán nem bánjuk, hogy nem jutottunk tovább, mert szakmailag, zeneileg rengeteget fejlődtünk. Hatalmas munkát végez a stáb, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk mindenkitől, beleértve a többi versenyzőt is. Nagyon hasznos volt az egész, rengeteget gyakoroltunk, sokat fejlődtünk, ezelőtt még sosem dolgoztunk ilyen profi stábbal, sokat segített.

Mi a tervetek a jövőre nézve? Várható saját lemezetek a közeljövőben?

Máté: Nemsokára megjelenik egy dalunk Pray for the world címmel, amit eredetileg az Eurovízióra készítettünk volna, de addigra nem sikerült felvenni, kicsit kifutottunk az időből. Hamarosan fel fogjuk majd tölteni a YouTube-ra , és egy élőhátteres lyrics-videóval is készülünk hozzá. Lemezt később szeretnénk majd, de már rengeteg saját dalunk van. Ezeket először fel kell venni stúdióban, de ez rengeteg pénzbe is kerül, illetve kell, hogy legyen, aki szeret minket hallgatni, ezért is szeretnénk egy nagyobb publikumot szerezni magunknak elsősorban.

Idén nem sikerült bejutnotok A Dalba, jövőre is megpróbáljátok?

A jövő évi A Dal versenyre már nagyobb erővel fogunk készülni, de elsősorban nagyobb közönséget szeretnénk szerezni, nem feltétlenül az Eurovízióra próbálunk meg kijutni.

Mi az, ami ennyire lefoglalja az időtöket, hogy, ahogy mondtátok, kifuttok belőle?

Czinke Dani: Sok különfoglalkozásra járunk mindannyian a zenekarból, suli mellett. Én például heti négyszer tánciskolába járok, ahol hip-hopot táncolok, és emellett zongorázom is.

Máté: Csak szerénykedik, a csapatával világbajnok második lett a táncversenyen. Szoktunk egyébként táncos elemeket is a számokba építeni a koncertekre, bár ez a Kocsonyafesztiválon most elmaradt. Mindenkinek van valami elfoglaltsága a suli és a zenélés mellett, Áron például a küzdősportokat szereti, szóval biztonsági őrre sem lesz majd szükségünk. A másik Dani pedig tíz éve néptáncol már.

Sok a lányrajongótok?

Török Dani: Nem a csajok miatt csináljuk, egyszerűen szeretünk zenélni. Nincs még sok rajongónk, nem volt még sok lehetőségünk a szereplésre, eddig többnyire tehetségkutatókon léptünk fel.

7

Megszoktátok már a koncertezést, vagy azért izgultok a fellépések előtt?

Máté: Általában mindig kicsit későn kezdünk hozzá a próbákhoz és a felkészüléshez, így azért egy kicsit szoktunk izgulni a fellépések előtt, de inkább azért aggódunk, hogy minden rendben lesz-e a hangosítással, a hangszerekkel.

8

A környezetetekben élők hogy viszonyulnak ahhoz, amit csináltok?

Máté: A barátaink és a tanáraink is támogatnak minket a zenéléssel kapcsolatban, mindig eljönnek a koncertre az osztálytársak, barátok, és a sulikban is fel szoktunk lépni. Nem csak a zenekarral, én néha egyedül is szoktam. Tetszik nekik a zenénk, sok pozitív visszajelzést kapunk. A szüleink is sok tanáccsal láttak el már a kezdetektől, és sok segítséget kapunk tőlük.

A srácokat sok pozitív visszajelzés éri mindenhonnan, és a közönségük is egyre nagyobb. Biztosan hallunk még róluk.

Ha még nem ismeritek a TheSign zenekart, itt meg tudjátok nézni az X-Faktoros fellépésüket. És, amíg ők nem koncerteznek, bulizzatok velünk a Szerelempartyn.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta