Bende: pénz beszél, kutya ugat, és én még nyávognék is hozzá

Rovat

Megosztás

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Középsuli sorozatunk szereplői szívesen végeznének-e olyan munkát, amitől aztán a hányinger kerülgeti őket, nem tudnak aludni, gyomorforgatónak érzik. Ők pedig tehát elmesélik, belemennének-e.

A kérdés úgy szólt pontosan:

Mi lenne, ha életed végéig annyit keresnél havonta, mint egy nagyobb lakás értéke, DE olyan munkával tudnál csak annyit keresni, amitől egyenesen felfordul a gyomrod? Benne lennél? 

Zsanett

“Én ilyenben nem lennék benne, mert nemcsak olyan munkával lehet sokat keresni, amitől felfordul a gyomrom, és addig keresnék munkát, amíg kapok egy olyat, amit szeretek is csinálni és még jól is lehet vele keresni. Vagy legalábbis olyat, amit nem szeretek, de nem fordul fel a gyomrom tőle, és jól lehet keresni vele. Esetleg egy olyat, amit szeretek csinálni, és ha nem is fizet olyan jól, de megélni már meg is tudok belőle.”

Zsanett_KS

Eszti

“Az alapelvem a pénzről az, hogy nagyon jó, ha van, sőt, még boldogítani is tud, de, ha ennek a pénznek az én lelki állapotom jólléte az ár, akkor köszönöm szépen nem kérek belőle. Ha nagyon szükségem lenne a pénzre, lehet, hogy belekezdenék, de rövid időn belül ott is hagynám, nem éri meg, hogy egy életen át lelki nyomorban éljek.”

Eszti

Dominik

“Az álmainkat el lehet érni sok kitartással és egy kis szerencsével. Értelemszerűen nem bírnám az olyan munkát csinálni, amitől, mondjuk, aludni nem lenne gusztusom, vagy egyszerűen létezni se. Inkább felküzdeném magam a létrán, és a megkereshető mennyiségnek a negyedét keresném meg, minthogy olyat tegyek, ami elviselhetetlen.”

Dominik_01

Bende

“Havi 20-25 milliót, ha odatolnak az orrom alá, akkor én még a legalja melót is mosolyogva csinálnám végig. Tartja a mondás, hogy pénz beszél, kutya ugat, hát én még nyávognék is mellé.”

Bende_3

Juli

“Olyan munkát semmi pénzért nem tudnék vállalni és csinálni, amitől felfordul a gyomrom. Persze, a szükség nagy úr és ha a megélhetésem múlna ezen vagy ami még rosszabb, a családom élete, akkor biztos, hogy meggondolnám a dolgot.”

Juli_fehér

Barbi

“Soha nem tudtam olyan munkát végezni, amit nem szeretek. Soha nem is akarok olyan munkát végezni, amit nem szeretek. Inkább keresek kevesebbet, de élvezem amit csinálok, mintsem szenvedjek naponta. Annyit nekem nem ér a pénz, hogy olyan munkát végezzek, amit gyűlölök. Örülök, hogy végre megtaláltam a helyem a világban, örülök, hogy tudom, mit akarok és ezt egy ház értéke sem tudná felváltani.”

Barbi

Korinna

“Ha két életem lenne, akkor kipróbálnám azt is, hogy milyen nagyon sok pénzt keresi, de boldogtalan vagyok a munkám miatt, de azt is, hogy boldog, viszont szerényebben élek. Mindkettő életformának van előnye, hátránya. Elsőnek mégis azt választanám, hogy sok pénzem legyen, de utálom a munkám. Pénz beszél, tudjátok.”

Korinna1

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,207RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta