Benji fél az utolsó gimis évtől

Rovat

Megosztás

Az X-Faktor harmadik helyezettje hatalmas kihívás előtt áll: utolsó évét kezdi meg a gimnáziumban, ami pedig csak egyet jelenthet: a 2015/2016-os tanév végén számot ad az eddigi években megszerzett tudásáról az érettségi vizsgán a tanév tavaszi vizsgaidőszakában. Többek között erről is mesélt nekünk Benji, aki emellett azt is elárulta, mivel foglalatoskodott ezen a nyáron.

Hamarosan véget ér a nyári szünet. Hogyan értékelnéd az eddig eltelt nyári időszakod? Miket csináltál eddig?

Nagyon eseménydús volt a nyár. Ehhez a nyárhoz fűződik eddigi életem egyik legfontosabb pillanata; júliusban jelent meg az első digitális kislemezem és videoklipem. Nem titok, készülök a második dallal, ezért sok időt töltöttem a stúdióban. Szerencsére volt időm azért pihenni is; voltam a Balatonon és hosszú idő után először megint eljutottam külföldre, Olaszországba.

Mik azok, amik még hátravannak?

A nyári szünetből már alig egy hét van hátra, így próbálok sokat pihenni meg szórakozni. Szeptembertől kemény menet fog rám várni a végzős évemben.

Várod már, hogy elinduljon a suli, vagy nem szívesen mész vissza?

Bevallom, most nem igazán várom!  Szeretem az iskolámat, de félek az utolsó évtől és az érettségitől. Illetve már az érettségi utáni “Hogyan tovább?” kérdésre is elkezdtem keresni a választ, de még nem vagyok biztos abban, hogy hol folytassam.

Ha hiányzik bármi is a suliból, mi lenne az?

A társaság és az iskolai légkör hiányzik.

Szerinted mi a funkciója annak, hogy iskolába járunk azonkívül, hogy képezzük magunkat?

Élettapasztalatokat szerzünk az iskolában. Felkészítenek minket az életre, ha jól megnézzük minden életszituációra adódik példa, még ha kicsiben is.  Ezek pedig jól jönnek már majd akkor amikor teljesen magunk kell, hogy boldoguljunk.

B2

Hogyan fogod tudni összeegyeztetni a zenei karriered az iskolával?

Nagyon szerencsés vagyok, mert a tanáraim támogatnak és igyekeznek mindenben segíteni. Persze vannak határok, melyeket tavaly már igen csak feszegettem a sok  hiányzásommal, de nagyon hálás vagyok, hogy hagyják azt csináljam amit szeretek! Az sem titok, hogy menedzserem, Máté Gyárfás igyekezett nekem egy olyan munka folyamatot kialakítani, mely lehetővé teszi, hogy a zene és az igen nehéznek tűnő utolsó gimis évem egyeztethető legyen. Ez pedig nagyon nagy segítség!

Mennyire fontosak számodra a hagyományos iskolai ünnepségek? (pl. gólyaavató, szalagavató, ballagás, farsang stb.)

Minden ünnepség mindamellett, hogy megismertet minket hazánk legfontosabb eseményeivel egyben megtanít minket arra, hogy miként kell viselkedni az ilyen helyzetekben. Ez megint csak egy olyan dolog, ami jól jön majd a suli után. Minden ünnepségben van valami pozitív.  Nem szeretem ugyan annyira a ballagásokat, de abban is van jó; vége van a tanévnek. A gólyabálokat meg a szalagavatókat nagyon élvezem.

https://www.youtube.com/watch?v=oS-i1PTdrac

 

Nyakunkon a suli!
Te melyik középiskolai évfolyamban folytatod szeptembertől?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,305KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta