Ezt nézed:  / Színes / Beskatulyázhatóak az emberek?

Beskatulyázhatóak az emberek?

Vajon beskatulyázhatóak az emberek? Vitanapot tartottunk a Középsuli ‘B’ osztályának néhány szereplőjével. Sokszor vádolják azzal a Középsulit, hogy beskatulyázza a szereplőket egy-egy karakterbe, viszont a való életben nem lehet az embereket fiókokba rendszerezni, ez nem így működik. Tényleg nem így működik? Ezt a kérdést tettük fel nekik. 

Lipovetz Réka

Réka, a precíz

“Attól függ mi alapján, hiszen a Középsuliban a karaktereknek egy-egy bizonyos tulajdonságát emelik ki, ezzel egy kicsit parodisztikussá válik. Az embereket nem lehet tulajdonság alapján besorolni, hiszen több tulajdonsága van mindenkinek. De kisebb csoportokra lehetne, például az érdeklődési körük alapján vagy a stílusuk alapján.”

Sárosi Szabolcs

Szasa

“Szerintem igen is így működik. Éppen azért, mert minden ember különböző és mindenkinek van egy meghatározó tulajdonsága, ami alapján az emberek megítélik. Például a bátor embernek is vannak olyan pillanatai, amikor fél és a félénk embernek is vannak pillanatai, amikor bátor, de attól még az előbbiek határozzák meg őket.”

Geőcze Anna

Anna, a mosolylady

“Az élet szerintem egyáltalán nem így működik. Nincs olyan, hogy valaki csak tipikusan rosszfiú, plázacica vagy izomagy. Mindenkiben van egy kicsi mindenből, ezek az adott helyzettől függnek. A skatulyázás mindig a személyiségünkre legjobban jellemző tulajdonságunk alapján történik, de ez nem jelenti azt, hogy nincs bennünk ennél jóval több, elrejtve valahol a lelkünk mélyén. Sose tudhatjuk, kinek mi lapul a szívében, de egy biztos: színesek vagyunk, egyéniek és változatosak.”

Vékony Brigi

Babygirl

“Nem így működik, és nem szabad elhamarkodottan ítélkezni. Jobb megismerni a másikat aztán véleményt alkotni róla. A skatulyázás pusztán az emberek közötti konfliktusok esélyét növeli, amire szerintem semmi szükség.”

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share