Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Beszélgetni élőben és a neten

Beszélgetni élőben és a neten

Ti is észrevettétek már, hogy teljesen máshogy viselkedünk, ha élőben beszélünk valakivel, vagy chat formájában? A viselkedés és a stílus megváltozik, attól függ éppen milyen formában történik maga a beszélgetés.

Ez egy nagyon érdekes téma, ami beépül a mindennapi életünkbe és sokszor már nem is vesszük észre. Egy-egy beszélgetés nagyon sokrétű szokott lenni, de bizonyára ti is érzitek, hogy a neten keresztül történő kommunikációval valami nem stimmel.

A dolog pedig abban áll, hogy nem közvetlen. A partnered a monitor, vagy a kijelző másik oldalán foglal helyet, vagyis tőled kilométerekre is lehet. Ez viszont könnyen felszínessé tud tenni egy beszélgetést. A semmitmondó dolgok a kapcsolat kárára is mehetnek. A barátságok elhidegülnek, esetleg megszakadnak.

Egy másik variáció, mikor valaki nem tud úgy kommunikálni a barátaival, ahogyan azt szeretné, ezt pedig a neten keresztül kompenzálja. Chat formájában viccesnek, jó fejnek tűnik valaki, de ha élőben meg kell szólalnia, akkor egyáltalán nem olyan, így elég nagy csalódást tud nekünk okozni.

A chateléssel egy nagy probléma van. Nem tudod, hogy a partnered hogyan viselkedik valójában. Lehet, hogy különböző hangulatjeleket küld, de egyáltalán nem biztos, hogy ez ki is fejezi azt, amit valójában gondol. A chat, mint a modern kor új kommunikációs formája hivatott közelebb hozni az embereket egymáshoz, de valójában éppen az ellenkezőjét éri el. Tapasztalataim alapján nekem az a véleményem, hogy egyre nagyobb mértékeket ölt az, hogy a személyes kommunikációval képtelenek vagyunk kifejezni magunkat, helyette inkább a virtuális térre hagyatkozunk. A személyek kapcsolatok valójában személytelenek lesznek.

Beszélgetni élőben és a neten
Élőben vagy online?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share