Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Beteg állatokon nevet a világ

Beteg állatokon nevet a világ

Jó vicc vagy ízléstelen tréfa?

Ha azt mondom (azaz írom), macska, az internet népe azonnal rávágja: Grumpy Cat! Ki ne ismerné őt, ezt a mindig mosolygó, életvidám állatot, aki még Garfieldnál is jobban szereti a hétfőket. És úgy általánosságban véve mindent. Nos, Grumpy Catnek nyomós oka van mérgelődni: törpenövéssel született. Ennek ellenére csak a felszín a zsémbessége, valójában ugyanolyan, mint más házimacska: szereti, ha simogatják, és szívesen játszik gazdáival. Akiket hatalmas vagyonhoz juttatott a mémmé vált macska.

A hozzá oly hasonló Lil Bub szintén rendellenességének „köszönheti” hírnevét: törpesége mellett állkapcsa eldeformálódott.

Lil_Bub_2013_(crop_for_thumb)

Lil Bub

 

Egy harmadik macska, a száját tátó OMG Cat – valódi nevén Choco – története sem mese habbal. Szintén betegség váltotta ki különös arckifejezését, ugyanis eltört az állkapcsa. Japán gazdája az interneten osztott meg róla egy képet, azzal az indokkal, hogy segítséget kérjen: a kórház zárva, a macska beteg, mi mást is tehetne? Az nem derült ki, milyen tanácsokkal látták el ismerősei, azt viszont tudni, hogy a biztonság kedvéért egy videót is közzétett az interneten Chocoról. A felvételt azóta 23 millióan látták, köztük e sorok írója is. És a rengeteg nevető nézőhöz hasonlóan mit sem sejtve én is jót kacagtam az állat csodálkozásán. Szerencsére másnap ellátták a beteg Chocot, viszont a felvételt máig őrzi a Youtube, és ha visszanézem, már nem tudok nevetni rajta, belegondolva, milyen kínt állhatott ki a macska.

Ki nevet a végén?

Persze aki nevet, nem ujjal mutogatva teszi azt. Inkább kedveskedőn, meleg szívvel. Grumpy Catet is mindenki a szívébe zárta, morcosság ide vagy oda. A név nélküli, olykor rosszindulatú kommentelők helyett érdemesebb lenne megvizsgálni hírnevét gazdái szemszögéből is, akik elindították a siker útján. Nevüket ugyan nem sokan tudják, mert ők az árnyék Grumpy Cat mögött, a műsorokban való szereplésekért viszont természetesen ők teszik zsebre a pénzt, ergo hasznot húznak háziállatuk betegségéből. Persze ha a kis morcost ez nem zavarja, mért is ne tennék? S egyáltalán: mi ez ahhoz képest, amit egy amerikai tanár művelt? A dolog felkavaró: diákok halott macskák testét vizsgálták egyik tanórán. Az iskola forgatókönyve szerint. Oktatójuknak viszont az a remek ötlete támadt, hogy bemelegítésképp táncoltassák meg a macskákat, akár a bábfigurákat a gyerekek. Természetesen a jelenetről videó is készült, és szintén felkerült a Youtubera. A PETA aktivistái felháborodottan szólaltak fel: szerintük az ilyen megnyilvánulások az állatokkal szembeni érzéketlenségre nevelik a fiatalokat. Ráadásul ezek a macskák egykor valaki szeretett kisállatai voltak. Ugyanolyan élőlények, mint az ember, csak jóval kisebbek.  Egy ember viszont lehet akármilyen hatalmas, mérete senkit ne tévesszen meg. Jelleméről a legjobban az árulkodik, ahogyan a nála gyengébb, védtelen állatokkal bánik.

Grumpy Cat nagyon mérges
Te viccesnek tartod, ha egy rendellenességgel született állatot látsz?

(Fotó:Wikipédia, Youtube)

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share