Biztonságosan vizsgázhatnak írásban és szóban is az érettségizők

Rovat

Megosztás

A korábban kialakított óvintézkedések mellett a tavaszi érettségi vizsgák írásbeli és szóbeli részei is biztonsággal megtarthatók lesznek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkára.

“Egy teremben legfeljebb tíz fő jelenlétében az írásbeli vizsgák biztonságosan lebonyolíthatók, a szóbeli vizsgák pedig ugyancsak kellő távolságtartás mellett megszervezhetők” – fogalmazott Maruzsa Zoltán.

Megjegyezte, tavaly tavasszal csaknem 80 ezer, ősszel 30 ezer tanuló érettségizett le úgy, hogy sehol nem alakult ki fertőző góc, és a vizsgákon az elmúlt évek átlagának megfelelő eredmények születtek.

Kitért arra is, az érettségi “témája” nagyon vonzó, sokan megszólalnak és javaslatokat fogalmaznak meg, közülük néhányan a bizonytalanságot kérik számon a tárcán, annak ellenére, hogy sokféle javaslat nem a kormánytól származik. Az államtitkár hangsúlyozta, minden tapasztalatot szívesen fogadnak, de nem készülnek változtatásra.

,,Van kellő tapasztalatunk és biztosan tudjuk, hogy az érettségit biztonságosan le lehet bonyolítani” – fogalmazott.

A jelentkezés elindult, a vizsgákkal kapcsolatos minden technikai információ megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján – tette hozzá.

Maruzsa Zoltán megerősítette, az érettségire felkészítés érdekében egyéni és csoportos konzultációk jelenléti formában – az alapvető egészségvédelmi szabályokat betartva – továbbra is szervezhetők a középiskolák megfelelő évfolyamain. A köznevelésért felelős államtitkár ezért arra kérte az intézményeket, hogy különösen a közismereti tárgyakból biztosítsanak lehetőséget a konzultációkra a végzős tanulóknak.

A januárban, valamint a februárban megtartott középfokú felvételi írásbeli vizsgákról szólva elmondta, az 535 helyszínen lebonyolított vizsgák első pótnapján 935, a másodikon pedig 193-an vizsgáztak le.

Maruzsa Zoltán beszámolt arról, hogy a középfokú oktatási intézmények kilencedik és magasabb évfolyamain március 1-jéig továbbra is digitális munkarendben tanulnak a diákok, az általános iskolákban és az óvodákban pedig jelenléti oktatás marad érvényben.

– MTI –

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta