Bocsó: szeretem a kényelmet, de egy hetet kibírok áram nélkül

Rovat

Megosztás

Sajnos nem mindenki vehetett részt a két osztályból az afrikai kalandokon, a ‘B’ osztályból például senki sem. Ezt a hatvanegyedik részben ki is beszélik a diákok. Most megkérdeztük a szereplőket a ‘B’ osztályból, hogy ők mit gondolnak Afrikáról, vajon milyen lehet a sokszor fekete kontinensként emlegetett földrész.

Bak Krisztián

Maki, a poéngyáros

“Afrika véleményem szerint teljesen más kontinens, mint Európa. Más az időjárása, hiszen ott trópusi, szavannai időjárás van, míg idehaza kontinentális. Más az állatvilága, mert az általunk csak állatkertben és cirkuszban látott állatok ott szabadon kószálhatnak. Más a növényvilága is: ami ott megterem (pl.: banán, narancs, kókuszdió) az idehaza maximum az áruházak polcain található meg. Azért persze van közös is Afrikában és Európában. Amíg az ottani fekete bőrű lakosság a szegénység miatt ide vágyik, addig az itt élők a változatosság miatt oda. Afrika egyébként egy izgalmakkal és veszélyekkel teli kontinens, de szerintem mindenkinek érdemes életében legalább egyszer ellátogatnia oda.”

Lipovetz Réka

Réka, a precíz

“Mindig is érdekeltek más kultúrák, nagyon szeretek utazni, de sajnos még nem volt lehetőségem Európán kívülre menni. Kifejezetten érdekesnek találom Afrikát, hiszen ott minden teljesen más, mint nálunk. Egzotikus állatok, olyanok, amiket csak a TV-ben és az állatkertben láttunk eddig és az emberek teljesen másképp gondolkodnak, élnek. Engem kifejezetten vonz Afrika, már csak azért is, mert nagyon fázós vagyok, és ott legalább szinte mindig meleg van.”

Bocsó Attila

Bocsó, a sármőr

“Szerintem Afrika maga egy kaland, félelmetes, de nagyon kalandos. Európáról általában a biztonság jut az eszembe, a nagyvárosok, Afrikáról pedig egy sivatagos vagy trópusi esőerdőkkel tarkított terület, ahol rengeteg veszély leselkedik az emberre és éppen ezért izgalmakat is tartogat a Földünk második legnagyobb kontinense. Természetesen én is a kényelmes körülményekhez vagyok szokva, de ez nem jelenti azt, hogy ne élveznék egy hetet elektromos áram nélkül.”

Varga Erika

Erika, a bukott lány

“Mindig is szerettem másokon segíteni, ezért Afrika is nagyon vonz. Főleg, amikor kicsit közelebbről is láthattuk milyen élet van ott. Én ugyan sajnos nem lehettem ott személyesen, de így a többi középsulis szemein keresztül ámuldozhattunk Afrika szépségein és borzalmain egyaránt. Elképesztőnek tartom, hogy van olyan hely, ahol gyerekeknek cukorkákon kelljen veszekedniük, ahol nincs rendesen élelem, nincs rendes ruha, oktatás és sok olyan dolog viszont van, ami veszélyezteti az ottani emberek életét. Amit a Magyar Afrika Társaság ott véghez visz az teljesen lélek emelő. Remélem egyszer én is fogok tudni velük együtt segíteni az ottani embereknek.”

A hatvankettedik részt itt nézheted meg teljes egészében:

https://www.youtube.com/watch?v=al8HdKuS_rE

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta