Boggie Wars for nothing című számát az Ukrajnában zajló háború ihlette

Rovat

Megosztás

Boggie, az Eurovíziós Dalfesztivál egyik elődöntőse válaszolt néhány kérdésünkre. Megtudhatod tőle, ki a kedvenc előadója a magyar Eurovízióra készülők közül és azt is, hogy a rajongó fiúknak miért nincs már esélye nála 🙂

Wars for nothing című dalodat mi ihlette? Az egész világhoz szeretnél szólni vele? Hozzád hogyan áll közel a zene szövege? Mennyire érzed magadénak?

Amikor készítettük a 2. nagylemezemet (All is one is all 2014 október) Sebestyén Áronnal, akkor szerettünk volna egy szép balladát. Engem nagyon megérintett az éppen akkor zajló ukrán háború és nyomasztott a dolog. Szerettem volna belőle dalt csinálni. Mire mentem Áronhoz próbálni, kiderült, hogy ő benne is hasonló téma motoszkált, és már dalt is írt belőle nekem. Így, ugyan nem együtt írtuk, de a végleges formáját a közös munka során nyerte el. Bori Sára Hélènével már az első nagylemezem is együtt dolgoztam. Őt kértem meg, hogy írjon hozzá angol dalszöveget. Részletes jegyzetet készítettem neki a bennem zajló érzésekről, sok támpontot adtam neki és szerintem nagyon szépen sikerült megfogalmaznia a lényeget. Nem egyszerű a háború ellenességről dalt írni, úgy hogy ne legyen elcsépelt, ne legyen pátoszos a hangvétel. Szerintem nagyon szépen sikerült megfogni a lényeget.

Olvastam, hogy azt nyilatkoztad, 2013-ban akár a Parfüm című számmal is indulhattál volna az Eurovízión. Szerinted akkor is ekkora sikert értél volna el vele?

Igazából a 2012-es Eurovízióra be is adtuk a kiadómmal a dalt, akkor nem jutott tovább.
Én alapvetően nem vagyok egy bánkódós típus. Úgy vagyok a kudarcokkal, hogy nem véletlenül nem sikerül valami. Én megyek szépen tovább. Ha valami jó, akkor úgyis megtalálja a helyét. A Parfümmel is ez volt, és szerintem ez egy gyönyörű történet.

Ha kívülálló lennél, kinek szurkolnál, hogy kijusson Bécsbe a döntőre? Ki a kedvenc előadód?

Nagyon szeretem a Fool Moont a mezőnyből. Eléggé szép nemzetközi sikereket tudhatnak már maguk mögött. A daluk is jó, prímán énekelnek élőben és kellően egyedi a produkció, hogy kitűnjön a mezőnyből.

A rajongóid melyik korosztályt képviselik leginkább?

0-13-ig és 25-től a végtelenségig 🙂

csemer-boglarka-original-5988

Aupair-ként Franciaországban töltöttél egy évet. Az nem jöhetett szóba, hogy cserediákként menj ki? Miért pont ezt a formáját választottad a külföldi élet kipróbálásának?

A gimnáziumi osztályfőnököm volt a francia tanárom és általa jött a lehetőség. Ő ismert szegről-végről egy párizsi családot, akik babysittert kerestek. Gondoltam miért ne? A gyerekeket szeretem nagyon, a nyelvet pedig anyanyelvi környezetben tudom elsajátítani és még pénzt is keresek vele 🙂 Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Jelenleg van párkapcsolatod? Könnyebb ismert emberként ismerkedni, vagy az ismertség inkább megnehezíti ezt?

Én már 2014 augusztus 30-a óta boldog feleség vagyok 🙂 és egy nagyon hosszú párkapcsolatban élek.

Milyen tanácsokkal látnád el azokat a fiatalokat, akik a zenei pályán vannak, vagy arra készülnek?

Iratkozzanak be zeneiskolába, tanulják meg a szakmát rendesen, alázattal. Írjanak saját dalokat, alapítsanak saját zenekart, kezdjenek el koncertezni, és ne adják fel! Nagyon sokat kell dolgozni és rögös az út, de a legtöbbször a kitartáson és a szorgalmon múlik a dolog.

Foto: fanart.tv, pb2.jegy.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta