Britney Spears százezreket csalt ki rajongóitól!

Rovat

Megosztás

Azt hinnénk, könnyű dolgunk van megtalálni egy sztárt a közösségi oldalakon, hiszen millió ismerősük van, csak az a baj, hogy legalább ennyi kamuprofiljuk is. Persze ezeket nem ők csinálják, de mégis kinek jó, ha Ian Somerhaldernek vagy Lady Gaga-nak adja ki magát?

Mit nyerhet egy ember azzal, ha több ezer ismerőst szerez azáltal, hogy gyakorlatilag ellopja mások adatait? Jó kérdés. Sok lájkot, naiv embereket, akik elhiszik, amit mond, és ha ügyes, akkor tőlük még pénzt is, mert hát a sztárok sok jót tesznek a környezetért és a világért, így könnyen indíthat valaki más nevében kamu projektet vagy kérhet pénzt a rajongóitól. Vagy a nevében le is járathatnak másokat, de azt is, akinek kiadják magukat.

Egy kamu Lady Gaga
Egy kamu Lady Gaga

 

A Facebookon nagyjából 15 millió hamis profil van, a Twitteren pedig ezek száma 20 millió körülre rúg. Ezt a rengeteg álprofilt sokszor vállalatok népszerűsítésére hozzák létre, hiszen ha a kedvenced kedvel valamit, biztosan te is megnézed mi az, vagy csak nyomsz egy lájkot, hátha bevágódsz nála.

A legtöbb lájk Shakira Facebookját éri, ő a közösségi portál legnépszerűbb énekesnője, de ha beírod a nevét, éttermektől kezdve, mindenféle megjelöléssel találsz profilokat, ami azért egy kicsit vicces.

Névtelen

Egyre kevesebb a poénból vagy egyéb céllal készített sztároldal, de ha ezek közül is ki akarod szűrni az eredetit, keresd a kis kék pipát a nevek mellett, Facebookon és Twitteren is, Instagramon pedig a lájkok száma és az official felirat is segíthet.

verified-pages

A hamis profil egyébként nemcsak a közösségi oldalak szabályzatával ütközik, hanem bizonyos esetekben büntethető is, ha visszaélnek vele, tehát nem árt vigyázni. Ha pedig nem akarsz kamuprofilt lájkolni, figyelj a kis kék pipára, a lájkokra és a leírásra.
Fotók: www.dailymail.co.uk, ebonevopuzon.sourceforge.net

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta