Búcsúzz el a kézírástól!!

Rovat

Megosztás

A kézírás haldoklik! Számítógéppel írni dolgozatot, beadandót és házi feladatot gyorsabb, egyszerűbb, kevesebb hibalehetőséggel, hála a helyesírás-ellenőrző programnak! De jobb is így?

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a kézírás nagyobb koncentrációt igényel! A grafológus  véleménye szerint, a kézzel írók kreatívabbak, mert jobban fejlődik a szóbeli kifejezőkészségük. Nem hiába ajánlják, ma már terápiás céllal is a naplóírást! Szigorúan kézzel!

A kézzel írás a fejlődési folyamatunk része. Több mindent köszönhetünk neki, mint gondolnánk! A kézírás során a mentális és mozgásos folyamatok is fejlődnek, mint a memória és a térérzékelés, valamint a betűk leírásával javul a kéz finom motoros mozgása.

Kisgyermekkorban a koncentrációt segíti, mikor megtanuljuk elsajátítani a betűk írását, később pedig, a közölni kívánt információ átadásával a megfogalmazási képességeket. Persze, könnyen lehetne mondani, hogy a számítógép billentyűzetével is leírhatjuk, amit csak szeretnénk. De!

Három különböző agyi terület aktiválódik a kézírás során, míg a billentyűzeten való gépelés közben minimális az agyi tevékenység. Elképesztő, igaz?!

Te szoktál kézzel írni? Szavazz!

Búcsúzz el a kézírástól!!
Te szoktál kézzel írni?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,305KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta