Ezt nézed:  / Színes / Bud Spencer park Budapesten?

Bud Spencer park Budapesten?

A találmányok többnyire a feltalálókról kapnak nevet, akárcsak sok-sok márka, vagy étel is azokról, akik először készítették. Az elmúlt néhány évben óriási divat lett mindenről és mindenkiről elnevezni mindent, attól függetlenül, hogy az a dolog különleges-e, vagy sem, így került egy Bud Spencer park is Óbudára.

A Magyar Kétfarkú  Kutya Párt különleges módon szeretett volna megemlékezni a nemrég elhunyt olasz színészről, Carlo Pedersoli, művésznevén Bud Spencerről. Találtak egy névtelen közterületet Óbudán, és úgy gondolták a híresség igencsak megérdemelné a helyet, a hely pedig az ő nevét, így kihelyeztek egy emléktáblát, és még egy kis megemlékezést is tartottak, a dolog pedig egészen odáig jutott, hogy Óbuda önkormányzata már szavazást is indított az ötletről.

Legyen-e Bud Spencer park Óbudán?
Az ötletet online is lehet támogatni, de akár ellene szavazni is, bár eddig úgy tűnik a többség cseppet sem bánná a dolgot. Bud Spencer hatalmas rajongótábornak örvend kis hazánkban, ami talán a vízipólós múltjának is köszönhető, de filmjei is nagyon népszerűek.

A színész hivatalos Facebook oldala egyébként szépen megköszönte a dolgot.
bspencer

Fotó: Facebook

A névadási szokások nagyon megváltoztak az elmúlt években, de nem csak a személyneveket vagy a közterületeket illetően, ugyanis a rengeteg újonnan felfedezett állatfajnak is nevet kell adni, a tudósok pedig már igencsak kezdenek kifogyni a kreatívötletekből. Az állatokkal kapcsolatban bevett szokás, hogy az élőhely, vagy valamilyen jellegzetes tulajdonság alapján nevezik el őket, persze előfordulnak kivételek, épp ezért létezik már Beyoncé-ról elnevezett lódarázs, George Bush bogár, de Hugh Hefner is tovább él egy ritka nyusziként. Nem, nem a Playboyra kell gondolni, tényleg elneveztek róla egy nyúlfajtát, mégpedig a sylvilagus palustris hefneri-t. ( A fajta példányai nem a következő fotón láthatók. 🙂 )

telegraph

 

Fotó: telegraph.co.uk

Kiemelt kép: ripost.hu

Bud Spencer park
Vannak hírességek nevét viselő ismerőseid?