BÚÉK Belgrádból!

Rovat

Megosztás

Belgrád, vár, kicsi hülyeség, kicsi #boldogújévetkívánunk, mindenki szórakozzon visszafogottan, mi is úgy fogunk! 

Elmentünk tehát Belgrádba, hogy megnézzük, ott mi a helyzet. Hideg, az volt. Mínusz 17 fok, széllel. Amin iszonyatosan meglepődtünk, az a szerbek közlekedése. Autóval, gyalog, villamossal, repülővel. Az utak nincsenek felfestve, a közlekedési táblák jelzésértékűek csupán, mindenki ott lép le az útra, ahol éppen kedve szottyan hozzá. A sétálóutcán ugyanúgy fellöknek, ha útban vagy, mint ahogy kocsival is neked mennek, ha véletlenül betartod a szabályokat.

10525886_10153479060072785_8996322792318886922_nÉn, meg a banda! Sacperkábé éjfélkor.

Ettől függetlenül hatalmasakat és nagyon jókat ettünk, ittunk, olcsóbbért, mint itthon. A vendéglátóink mindenhol kedvesek voltak, az utcán mindenki készségesen útba igazított (ha éppen nem könyököltek beléd), a legkisebb pékségben is beszéltek angolul, és a burekjük valami ISTENI. Mivel a Julianus-naptárt használják, az ünnepeik két héttel elcsúsznak a Gergely-naptárhoz képest, így náluk a Jézuska január 6-án jön, a szilveszteri buli pedig január 13-ra esik. Ettől függetlenül van lehetőség ünnepelni, és a happynewyear elhangzik itt-ott, de nincs az a hatalmas durrogtatás és hurrázás, mint máshol. Ezt hiányoltuk picit, mindenesetre éjfélkor elénekeltük a Himnuszt, csak úgy, magunknak.

DCIM101GOPRO

Kicsit tartottam az ország mentalitásától, de teljes mértékben pozitívan csalódtam. Mindenesetre, ha mennétek, és hostelben szállnátok meg, nagyon nézzétek meg a képeket a szobákról (olyan helyre ne menjetek, aminek a fürdő-vécéjéről nincs kép a neten!), a parkolási lehetőségeket, és hogy a belvároshoz képest hol van a szállásotok. A taxi ugyan olcsó, de sok időt elvesz a közlekedés, a folyamatos dugók miatt.

http://www.youtube.com/watch?v=J39pRk7-5v8&feature

 

Ja, és szerbül így hangzik, hogy egészségedre: Ziveli! (ejtsd: Zsivelí!)

Kép: pixabay.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta