Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Bye-bye Sweetheart!

Bye-bye Sweetheart!

Végleg eltűnik Amerika kedvenc Valentin-napi cukorkája, amivel több, mint 100 éven át üzengettek egymásnal a szerelmespárok.

Február 14-én világszerte ünneplik a Valentin-napot a párok, akik ilyenkor csokival, virággal vagy más ajándékkal lepik meg egymást. Az édességek között az egyik legnépszerűbbet azonban hiába keresik majd a boltok polcain az Egyesült Államokban. A Sweetheart, ami több, mint 100 évig volt a szerelmesek kedvenc cukorkája, végleg megszűnik, és nem gyártják többé.

A kis színes, szív alakú cukorkák azzal lopták be magukat Amerika szívébe, hogy rövid üzeneteket rejtettek el rajtuk az üzemben. Így üzenni is lehetett velük: Szeretlek, Hiányzol, Írj!, Hívj!, Légy az enyém!, Csókolj meg! Igaz szerelem. Az újabb generációnak új üzeneteket is bevezettek, így az utóbbi években a LOL és más vicces rövidítések is felkerültek a szívecskékre.

1902 óta segítettek megvallani az érzéseket a beszélő szívek, amik leginkább a középiskolákban cseréltek gazdát. A gyártó Necco cég minden évben 8 milliárdot gyártott belőlük, népszerűségüket pedig az is jól mutatja, hogy Valentin-nap előtt hat héttel már az összes készletet elkapkodták. A siker ellenére a gyártó anyagi nehézségei mégis azt eredményezték, hogy idén már csak az adhatja ajándékba a szíveket, aki még korábban beraktározott belőle – hiszen újat soha többet nem készítenek belőlük.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share