Chatelj a tanároddal!

Rovat

Megosztás

Online nyelvleckék rendelésre

– Anya, nincs kedvem angolórára menni! – panaszkodott Vili. A nyelviskola negyvenöt percre volt az otthonuktól, ő pedig legszívesebben a takaró alá bújt volna, hogy aztán délig aludhasson – lefárasztotta a mai nap.

– Rendben, akkor maradj otthon – bólintott az édesanyja, mire felcsillant a fiú szeme. Létezik igazság? Gyanakodva fürkészte az asszony arcát. Valamire készül… Hát még akkor érte meglepetés, amikor az anyja a laptopja felé bökött.

– Tudod mit, Vilikém? Egy kis pihenés, internetezés neked is jár. Nekem pedig van számodra egy óriási meglepetésem…

Ha tanulásról beszélünk, a legbiztosabb egy tanár segítsége, de nyelvek esetében nem minden diák engedheti meg magának, hogy iskola után is különleckéket vegyen. És az a heti háromszor negyvenöt perc pedig igencsak kevés… Még jó, hogy az istenadta világhálónak erre az égető kérdésre is megvan a maga válasza.

Az online nyelvtanfolyamoknak sok előnye van: egyrészt akkor végezheted őket, amikor neked megfelelő az időpont, másodsorban a saját tempódban haladhatsz. És legfőképp: nem kell azon morognod, hogy az óra folyton neveletlen padtársad fegyelmezésével telik. A következő  internetes óráknál nem merülnek fel hasonló problémák.

laőpt

Katedra

A Katedra Nyelviskola oldaláról havi 15-, 30-, és 60 órányi angolfeladatot is letölthetsz (jelenleg 5000 forintért).  Ezek fejlesztik hallás utáni megértésedet, online szótárt és tanulási útmutatót tartalmaznak, és még aktuális újságcikkeket is olvashatsz a nyelven. A tanfolyam 0-24 óráig elérhető a letöltés hónapjában.

A Katedrán azonban más is megtalálható. Skype alapú tanítás, ami fentebbi kijelentésemet igazolja. A képernyő másik oldalán a tanár valóban órát tart, amit te a kényelmetlen pad helyett komfortos foteledből figyelhetsz. (De vigyázz, ő is lát téged, nem csak fordítva!) A hangsúlyt itt főképp a beszédkészségre fektetik.

tanulneeten

Inter-Lingua

Az Inter-Lingua Nyelviskola, akárcsak a Katedra, egy a való világban is létező intézmény, azonban fejlődő világunkban ők is úgy vélik, van előnye az otthonról való online tanulásnak. Aki igénybe veszi távnyelvoktatásukat (szintén Skype segítségével), az gyakorolhat magyar és idegen (angol, német, orosz, francia, spanyol) anyanyelvű tanárával is. Ha azt akarod, hogy csak veled foglalkozzon, magánórára jelentkezhetsz, míg társaságkedvelő jellem esetén a csoportos órák is szóba jöhetnek – a neked szimpatikus korosztályú csapatot kiválasztva. Ráadásul az ötven órás tanfolyam mellé ingyenes tankönyv és munkafüzet is jár. (A képzés ára 29 900 forint.)

ProfiProfil

Online szintfelmérő kitöltése után tudsz jelentkezni a Profi profil Nyelviskola internetes tanfolyamaira. Két napon belül kijavítják, majd ennek megfelelően jelentkezhetsz a neked megfelelő szintre. (A hatvan órás tanfolyamok  árai 17 900 forintnál kezdődnek, és szintenként emelkednek.) Az egyéni órák mellett kis létszámú (maximum kilenc  fős) csoportokhoz is csatlakozhatsz. Az időpont náluk kötött, tehát ha a keddi, 17:00-kor kezdődő órát választottad, akkor az minden héten ekkor kezdődik.

hangouts hh
Így néz ki, ha tanárod egyszerre több embernek is tart órát

 

Érdekes azonban, hogy ők nem minden esetben szavaznak a nagyon modern online tanulásra. Oldalukon ugyanis ez áll: „A tankönyvet, munkafüzetet és a hanganyagot postán megkapod, kézzel fogható és jobban memorizálható a tananyag. A  kézzel írott feladatok jóval mélyebb tudást eredményeznek, mintha az is a képernyőn jelenne meg.” Tehát amit a tanárod mond, mindig jegyezd le magadnak, és a kapott háziról se feledkezz meg – ugyanis ez is van. Akár egy igazi nyelvórán.

Mit is szoktak erre mondani? A szó elszáll…

Chat
Te szívesen chatelnél egy tanároddal?

Szöveg: Fekete Fanni

Fotók: weheartit, nyelvtanfolyam-online.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta