Csaj vagy? Programozz! – A Skool projekt

Rovat

Megosztás

Érezted már azt, hogy lányként nehezebben boldogulsz bizonyos területeken? A konvenciókat teljes mértékben talán sohasem fogjuk levetkőzni, és van, amelyeket nem is kell, de vannak szervezetek, akik segítenek megteremteni és megtartani az egyensúlyt. 

10408928_340147802855668_2023583724839785399_n

Kalandra fel!

A Skool a Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektje, ahol 8 és 18 közötti lányoknak tartanak ingyenes technológiai műhelyfoglalkozásokat. Ahogy a projekt kezdeményezői mondják,

alapítványunk minden műhelyfoglalkozást ingyenesen biztosít. Meggyőződésünk, hogy a programozás nemektől független tevékenység, vagyis nyitottság, érdeklődés és szorgalom kérdése.  Ezért a fiatal lányoknak lehetőséget adunk arra, hogy kipróbálják magukat ezen a területen.

 

Azáltal, hogy valaki elvégzi a képzést, nem csupán informatikai tudása bővül, hanem felvilágosítást kap az általa betölthető állásokról is, hiszen sokszor a baj nem a kompetencia vagy a motiváció hiánya, hanem az, hogy nem is ismertek a fiatal lányok számára azok az állások, amelyeket egyébként simán betölthetnének.

Ne becsüld le magad!

A programban amellett, hogy tárgyi tudást adnak át az oktatók a résztvevő lányzóknak, arra is törekszenek, hogy a tudást mint sikerélményt éljék meg, és elegendő önbizalmuk is legyen a továbbtanuláshoz és munkavállaláshoz. És főleg amiatt ne szenvedjenek hátrányt, hogy saját gondolkodásuk meggátolja őket abban, hogy valami merészbe, újba vagy  – az általánosan elfogadotthoz képest – kevésbé nőiesbe vágjanak bele.

image

Hajrá lányok!

2014 júniusa óra már 729 lány vett részt a programban, és a nagy érdeklődés miatt idén nyáron már workshopokat és táborokat is tartanak. A legügyesebb fiatalok tehetséggondozó programba kerülnek és egy szakmai mentor segíti a fejlődésüket.

Kedvet kaptál?
Vágj bele!

Homepage

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,207RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta