Csúcstechnológiát tanulhatnak a hallgatók a Neumann János Egyetemen

Rovat

Megosztás

A 2020-as tanév sok új változást hozott a kecskeméti Neumann János Egyetemen: állami fenntartásúból államilag elismert, közhasznú magán felsőoktatási intézménnyé vált, az új felállás mellett pedig új tantárgyak is kerültek a tanrendbe, amiket felvehetnek a hallgatók.

A kecskeméti Neumann János Egyetemen zavartalanul indult a tanév, új felállásban. A korábban állami fenntartású felsőoktatási intézmény közhasznú magán egyetemként folytatja a működését, a kuratóriumában helyet kaptak a helyi nagyvállalatok vezetői is, akik részt vesznek a stratégiai döntéshozatalban, és tanácsaikkal segítik az egyetemet, hogy korszerű és hasznosítható tudáshoz jussanak a hallgatók. A cél, hogy tíz éven belül a legjobb fúziós egyetemek közé tartozzon a kis létszámú technológiai-műszaki egyetemek között az intézmény.

Az Origo a fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnökével, Csizmadia Norberttel készített interjút, melyben az elnök elmondta, hogy az új tanévben új tantárgyak is várják a hallgatókat.

“A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezető munkatársainak közreműködésével elindított „Made in Kecskemét”, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kifejlesztett „Hungarian Startup University Program” startup kurzusa. Egyetemünk augusztusban csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tanítsunk Magyarországért!” tehetséggondozási programjához is, így hallgatóink mentori felkészítése is megkezdődik egy szabadon választható kurzus keretében” – mondta a kuratórium elnöke a lapnak. Az egyetem jó úton halad, hiszen már most a világ élvonalába tartoznak az új típusú fenntartható járműgyártás, a napelemes autók és a legkisebb fogyasztású járművek tekintetében.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta