Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Dekorálj másképp! 7+1 tipp karácsonyra

Dekorálj másképp! 7+1 tipp karácsonyra

A karácsonyi díszítés mindenkinek egyet jelent a színes gömbökkel és az égőkkel. Pedig másképp is lehet. Kevés a dísz a fán? Ha sok otthon a felesleges dolog, vagy olyan amit már kidobnánk, használjuk kicsit a fantáziánkat és alkossunk valami újat karácsonykor is. Pet palack, fém kupak vagy szívószál? Mindenből ki lehet hozni a legjobbat. Segítünk is.

Kezdjük a szívószállal:
Színesek is, szeretjük is őket, és elég csak összevágni, majd felfűzni egy hosszú madzagra, hogy mindenféle színben pompázó girland legyen belőle, amit a fára is tehetünk.

cover14

 

Sok energiaitalt vagy dobozos üdítőt iszol?

Ne dobd el a dobozokat, készíts belőlük angyalkát!

karácsony_dísz3

Vagy egy kis drót segítségével rénszarvast.
karacsonyfadisz7

Csillagok, csillagok…
A fogpiszkálót, vagy hurkapálcát összekötözöd csillag alakban, majd színes fonalakkal körbe tekered. Ennyi.

113

 

Illatos füzérek
A fenyőtobozoknak és a narancshéjnak sem muszáj a szemétben landolnia. Kiszárítva és felfűzve nem csak dekorációnak tökéletes, de nagyon jó illatú is lesz tőle a szoba.

122

 

Hópehely
Papírból mindenki vágott már ki hópelyheket, de a flakonok aljának is nagyon szép formája van. Ha pedig levágod és felfűzöd, majd körömlakkal kidekorálod, úgy fog kinézni, mint egy színes hópehely.

fadisz_pet_palackbol

 

Sör-hóember
A sörös vagy egyéb fém kupakok fehérre festve és összefűzve cuki kis hóembert alkotnak, amit akár a becsomagolt ajándékra is tehetünk dekorációnak, de mindenütt szépen mutat.

karacsonyfadisz1

 

Parafa dugók
Nem csak arra jó, hogy lezárják vele az üveget, nagy előnye, hogy bármit bele lehet szúrni. Drótra fűzött gyöngyökkel nagyon szép, csillogó díszeket lehet belőle készíteni.

karácsony_dísz4

 

+1 extrém karácsonyfa

karácsony_fa2

Ehhez nyilván rengeteg fém dobozra van szükség, de ha elég ügyesek vagyunk, karácsonyfa is lehet belőlük, megmentve ezzel egy fenyőt a kivágástól.

Kellemes dekorálást mindenkinek!

Forrás: krokotak.com

Fotó: krokotak.com,csomagolas.blog.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share