Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Depresszió, öngyilkossági gondolatok: Amerikában egyre több fiatalt érint

Depresszió, öngyilkossági gondolatok: Amerikában egyre több fiatalt érint

Egy kutatás szerint drámai mértékben emelkedik az Egyesült Államokban azoknak a fiataloknak a száma, akik mentális problémákkal küzdenek, nap, mint nap

Amerika mégsem olyan mosolygós? A pszichológia oldaláról szemlélve súlyos bajban van a fiatalság a tengerentúlon, hiszen a 18 és 25 év közöttiek körében a 2009 és 2017 közötti időszakban 63 százalékkal emelkedett azoknak a száma, akik depresszió tüneteit észlelték magukon. Az öngyilkossági gondolatok is egyre több fiatal felnőttet érintenek. Az idősebb generáció velük szemben sokkal derűsebb képet mutat, hiszen az ő mentális egészségükben nem mutatható ki ilyen dráma változás – derül ki az Amerikai Pszichológiai Társaság tanulmányából.

Nem kizárt, hogy a digitális médiának is van szerepe a sokkoló adatokban. Elsősorban ugyanis a fiatalok azok, akikre hatást gyakorolnak azok az oldalak és applikációk, melyek már a hétköznapjaik részévé váltak. A közösségi médiumok használata a depresszióval együtt ugrott meg, így nem elhanyagolható a kettő kapcsolatát megvizsgálni – állítják a kutatók.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share