Diák szemmel | A biztonságos szex Nektek mit jelent?

Rovat

Megosztás

Sokan úgy gondoljátok, hogy védekezni kell ugyan, hogy megelőzzétek a nemi úton terjedő betegségeket és a nem kívánt terhességet, de maga az élvezet nem akkora, mintha óvszer nélkül bújnátok ágyba valakivel! Az igazság az, hogy a szex sokkal élvezetesebb, ha biztonságban érzed magad, ezt pedig kutatásokkal is alátámasztották.

Kezdjük az elején! Biztonságos szexnek az olyan közösülést nevezzük, amelynél minimálisra csökkentitek – tudatosan – annak az esélyét, hogy nemi úton terjedő betegséget kaptok vagy teherbe estek/ejtitek a partnereteket. Igaz, attól függően, hogy mit kívántok megelőzni, különböző módszereket ajánlanak a szakemberek.

 Az óvszer használata elegendő a “problémák” megelőzéséhez szerintetek. Mégsem alkalmazzátok!

A védekezést fontosnak tartjátok, de azt sokan mondjátok, hogy az óvszer használata elvesz az élvezetből!

Az óvszerek piacra dobásakor ma már nemcsak a megelőzésre gondolnak a gyártok, hanem arra is, hogy még élvezetesebbé tegyék az együttlétet mindkét fél számára! Különböző típusúakat lehet kapni belőlük! Mindenki megtalálhatja a személyes kedvencét! Ezt kell megkeresni!

A biztonságos szex pedig élvezetesebb!

Ez tény. Hiszen egyértelmű dolog, hogy a belső psziché – ami igaz, hogy főként a lányoknak fontos, de a fiúk esetében is lényeges, – rászorul a biztonságérzetre, akár miről is legyen szó. Így a szexnél is!

Figyelem, a megszakítás nem elegendő védekezés!

Sajnos sokan követik el azt a hibát fiatalon, hogy nem védekeznek semmilyen módon, még óvszerrel sem (!), pedig igen széles a lehetőségek tárháza (óvszer, fogamzásgátló, pesszárium) és ezért a saját bőrükön tapasztalják meg, milyen következményekkel is járhat ez! Ti ne várjátok meg, hogy ez veletek megtörténjen vagy valakivel, akit ismertek!

Bende és Zsanett példája is igazolja, érdemes a biztonságos szexre odafigyelni!

Nem attól lesz biztonságos a szex, hogy “időben” megszakítjátok, sőt, attól sem, hogy ismeritek akivel együtt vagytok és megbíztok benne! Hanem attól, hogy védekeztek!

https://youtu.be/KmU6Uz7KVHo

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta