Diákbabonák vagy egyszerű szokások?

Rovat

Megosztás

Egyeseknek a képzelet szüleménye, mások hülyeségnek tartják, de vannak olyanok, akik megesküdnének rá, hogy ha különböző babonák alapján élik életüket, akkor sikeresek lesznek. Kíváncsi vagy, hogy mik a leggyakoribb babonák a tinik közt?

Gergő, 20 éves, Püspökladány

„Én kimondottan hülyeségnek tartom a babonákat. Úgy gondolom, hogy nem ettől függ az, hogy mi történik velünk az élet során. Hihetünk bármiben, de az élet úgy is úgy forog, ahogy mi magunk cselekszünk. Ez alatt azt értem, ha nem tanulunk, mondhatom, hogy ha ugrálva megyek iskolába, akkor ötöst kapok, de ez nem fog megtörténni. Szerintem ezek egyszerű furcsa szokások, tehát kár hinni benne!”

Fanni, 17 éves, Makó

„Nekem kimondottan különleges szokásom van! Ha a tanár beígéri, hogy szigorú felelések lesznek, akkor kék bugyit hordok, ha dolgozatot ígér, akkor vöröset. Jó, lehet furin hangzik, de nekem bevált,általában nem szólít fel, de ha felszólít minimum 4-es kerül a naplóba!”

puzzled young designer sitting at the table

Ferenc, 15 éves, Budapest 

„Amikor témazárók előtt megy a suliba, tudatosan minden második kőre lépek rá. S ha véletlen rálépek arra, amire nem szabadott volna, akkor az egy üzenet a sorstól, hogy még nézzem át a szünetben a tananyagot.”

Lili, 16 éves, Pécel

„Én két dolgot szoktam kerülni témazárók előtt. A legfontosabb az, hogy a fekete macskákat elkerülöm, mivel ők nagy szerencsétlenséget tudnak nekem okozni, másodlagosan pedig a dolgozatot megelőző napokon CSAK szárnyas húst eszek! Persze tanulok is ezek mellé, de ez a két dolog is hozzájárul ahhoz, hogy jó eredményt érjek el!”

Diák babonák, vagy egyszerű szokások? Ki hogy javít az átlagán?
Szerinted tényleg pozitívan hat a babona?

Kép forrása: orderassignmenthelp.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta