Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Diákolimpia | 18 sportágban mérkőznek meg a diákok évről évre!

Diákolimpia | 18 sportágban mérkőznek meg a diákok évről évre!

A diákolimpia eseménysorozatot évről évre általános és középiskolák számára hirdetik meg, a magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozás területén is kiemelkedő jelentőségű versenyrendszereként. A folyamatosan zajló versenyeken országosan 280 ezer tanuló 18 sportágban 6-18 év között nemenként mérkőzik meg egymással.

Az eseménysorozat keretein belül 2018. október 20-21-én Budapesten az atlétika ügyességi és váltófutó csapatbajnokság, 2018. október 27-én Marcaliban a duatlon verseny, 2019. február 14-17-én Karcagon az asztalitenisz, 2019. január 24-27-én Szegeden a kézilabda ’A’ kategória V-VI. korcsoport, 2019. február 1-3-án Debrecenben a IV. korcsoport futsal, 2019. február 15-17-én V-VI. korcsoport futsal, 2019. február 7-10-én a röplabda ’A’ kategória V-VI. korcsoport, valamint 2019. március 9-10-én az úszás I-VI. korcsoport országos döntőjét rendezték meg.

Egyéniben négy, csapatban három arany, négy ezüst és nyolc bronz az eddigi mérlege a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei diáksportolóknak a Magyar Diáksport Szövetség által immáron 32. alkalommal meghirdetett diákolimpián – írja a FrissMédia.

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón – immáron megszokottnak mondható eseményen – köszöntötte a megye fiatal sportolóit, azokat, akik kiváló eredményeikkel öregbítették iskolájuk s így a megye hírnevét.

„Ismerve a megyei diáksportolókat, illetve azt a közeget – felkészítő tanárok, testnevelők, egyezők, a diáksportban közreműködő szakemberek, szülők -, akik évről évre kimagasló eredményeket érnek el, bizton állíthatom, hogy minden évben sor kerül ilyen rendezvényre” – mutatott rá az elnök a folyamatosan kiváló eredmények tükrében.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium leány röplabda csapata a röplabda fellegvárának számító Békéscsabán, ebben az évben a második helyet szerezte meg, de ez nem csalódás – a léc nagyon magasan volt, hiszen előző évben aranyérmes volt a csapat. Baracsi Endre végül megjegyezte, hogy majd jövőre megmutatják a vasváris leányok Békéscsabának, hogy Nyíregyházán is igencsak vastag ceruzával írják a röplabda történetét.

A rendezvény folytatásaként, Vásárosnaményba délután a naményi sportolókat köszöntötték a városháza dísztermében. A vásárosnaményi diákok úszás sportágban értek el kimagasló eredményeket – úgy, hogy városukban nincs 50 méteres medence, így az edzéseket és a versenyre felkészülést egy 16 méteres medencében tudják megvalósítani. Ennek ellenére a hátrányból előnyt kovácsolva évről évre döntősök, nem egyszer a dobogó legfelső fokán is álltak már.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share