Ezt nézed:  / Divat/Életmód / A Diamond Models RiverCasttól Marc Jacobsig

A Diamond Models RiverCasttól Marc Jacobsig

Panajoth-Fejér Dávid, a Diamond Models RiverCast szupermodellje már mindenhova eljutott, ahova szeretett volna, és pont olyan életet él, amilyenre mindig is vágyott. Hogyan lehetséges ez? Dávid elárulta sikerének titkát.

431879_10200476400647348_984897018_n

Hogyan indult a modell karriered?

Ez egy nagyon érdekes sztori. Azzal kezdődött, hogy az ex barátnőm indult egy szépségversenyen, és nekem is mondta, hogy indulnom kéne. Persze én nem akartam, aztán addig győzködött, hogy úgy voltam vele, miért is ne. Ő kiesett már az elődöntőnél, én meg megnyertem az egészet. És így kezdődött az egész.

Úgy érezted ez a döntés a helyes irányba terelt?

Abszolút! Imádom ezt az életstílust! Ezután elkezdtem ezzel komolyabban gondolkozni, beregisztráltam több modellügynökséghez, csináltattam portfóliót, és a Diamond Models RiverCastól elég sok munkát kaptam. Nagyon megbízható cég, nagyon sok nemzetközi divatmagazinban szerepeltem, a Fashion and Travel magazinban is. A cégvezetés látta, hogy milyen szorgalmas vagyok, ott vagyok minden castingon, minden lehetőséget megragadok, és akkor felajánlották, hogy legyek booker az ügynökségnél. És onnantól kezdve már nem csak modellként, hanem ügynökség vezetőként is dolgoztam a cégnél, és így kerültem be a Diamond Models RiverCast vérkeringésébe.

Mi kell ahhoz, hogy valaki nemzetközi lehetőségekhez jusson?

A külső természetesen elengedhetetlen, a lemondás és alázat is legalább ennyire fontos. Én nagyon ritkán fogyasztok alkoholt, nem dohányzom, minden 3 órában eszem, és arra is odafigyelek, hogy mit. Mindig arra törekszem, hogy egész évben a legjobb formában legyek.

38593_114162811968288_5744086_n

Mikor jöttek az első nemzetközi felkérések?

24 éves voltam, amikor először mentem ki Tokyoba dolgozni. Az elég peches volt, mert februárban mentem ki, és rá egy hónapra bekövetkezett a világ egyik legnagyobb földrengése, 2011. március 11-én. Hatalmas cunami volt és atomkatasztrófa. Szinte az összes modell hazament, de én ott maradtam, és gyakorlatilag az életemet kockáztattam azért, hogy amit szeretnék az sikerüljön. De ezáltal sokkal több munkám is volt. Az első szerződés megkötése mindig a legnehezebb, ha ott bizonyított valaki, akkor a többi már könnyebben jön. Tokyo után mentem Sanghajba, aztán dolgoztam Kuala Lumpurban, Thaiföldön, és most Kínában vagyok 2 éve.

Milyen nyelven kommunikálsz Kínában a hétköznapokban?

Mondhatom, hogy megtanultam kínaiul, de ezt a nyelvet folyamatosan tanulni kell. A kínai olyan szempontból egyszerű, hogy a szavak rövidek, viszont minden szónak megvan, hogy milyen hangzással mondod. A lényeg a hangsúlyon van, ezért is nagyon nehéz nyelv. Ha nem jó helyre teszed az intonációt, akkor senki sem fogja megérteni.

317734_2128163918470_2067666_n

Szeretsz Kínában élni?

Nagyon! Ott az európai modellekre úgy néznek, mint az istenekre. Nagyon egyszerű az élet Ázsiában, ugyanis sokkal olcsóbb, mint Európa, viszont a fizetések meg sokkal magasabbak.

Mely munkáidra vagy a legbüszkébb?

Nagyon sok híres divattervezővel dolgoztam együtt, mint Marc Jacobs, Diesel, Calvin Klein, ezenkívül több filmben is szerepeltem. Ezeket ugye megalapoztam az itthoni szerepléseimmel, a Diamond Models RiverCastal is nagyon sokat forgattunk a Világszámba, a Fókuszba, ami nagyon sok lehetőséget és tapasztalati tőkét adott.

Mesélj kicsit a filmes munkáidról!

Amikor a japán filmforgatás casting eredményeit vártuk, pont akkor volt a földrengés. Forgatás közben is folyamatosan rengett a föld, de ez a japánokat mit sem zavarta. Fantasztikus érzés volt, hogy a japánok nyugodtak tudtak maradni egy ilyen veszélyes helyzetben. Két filmben is szerepeltem, az egyik az Andalusia, a másik a Thermae Romae. Utóbbiban egy római nemest alakítottam, az Andaluciábna pedig sofőr voltam, aki luxuautót vezetett. Fantasztikus volt mindkét forgatás. Elég sokat voltam kamera előtt, annak ellenére, hogy mellékszerepeket játszottam, azonban a Canon reklám főszerepét rám osztották, ami óriási megtiszteltetés volt.

Hogy kell elképzelni egy nap fotózást, forgatást Ázsiában?

Nagyon jó, mert Ázsiában mindent megtesznek azért, hogy a modell is komfortosan érezze magát. Volt olyan, hogy eleredt az eső, és hajszárítóval megszárították a lábamat, sushikat kínálták fotózás közben. Tényleg mindent megtesznek azért, hogy az ember jól érezze magát a fotózáson.

307128_2200996339235_650483609_n

Volt kifejezetten rossz élményed, amikor az ügynökségnek a segítségedre kellett sietnie?

Nagyon rossz élményem csak egy volt. Amikor Sanghajba megérkeztem, az ottani ügynökséggel voltak problémák, nem fizették az apartmant és a modelleknek ki kellett költözniük. De nekem ez nem jelentette problémát, mert kiment 3 másik ügynökséghez a portfólióm, és kaptam 3 szerződést egy héten belül. Egy pillanatra sem éreztem magam egyedül, mindig számíthattam a Diamond Models RiverCastra.

Emeld ki a legemlékezetesebb élményedet!

Hát főleg csajokkal volt. 🙂 Az egyik legérdekesebb élmény volt, amikor Marc Jacobsal dolgoztam együtt. Divatbemutatót csináltunk, majd a show után egy Diane Sherin nevű lány bejelölt a bemutató után Facebookon. Diane nagyon ismert, rengeteg világkampányt csinált már. Malajziában voltunk, elmentünk moziba, vacsorázni, de nem történt semmi megbotránkoztató dolog, hiszen Malajzia muszlim ország, így ezt nem is nézik jó szemmel. Gondoltam akkor ez the beginning of a beautiful friendship, aztán meghívott egy modell buliba. Nagyon jó este volt, és a mai napig jó kapcsolatot ápolunk.

Melyik volt a legnagyobb szabású kampányod?

Kuala Lumpurban fotóztunk egy kampányt, és az egész város tele volt az én óriás plakátjaimmal. Az nagyon jó érzés volt, amikor bármerre néztem, mindenhol ott voltam. 🙂

Mit tanácsolnál azoknak, akik modell karrierre vágynak?

A legfontosabb, amiben hiszek, hogy az életben semmi sem lehetetlen! Annak idején én voltam a legvékonyabb a suliban, most pedig már nagyon jó formában vagyok a kemény edzéseknek köszönhetően. Szinte az összes országban voltam, ahova el szerettem volna jutni. A világon a legjobb dolog az utazás. Megismered más emberek kultúráját, új emberként térsz haza. A siker azonban sohasem jön magától, mindenbe rengeteg energiát, és sokszor tőkét is kell fektetni.

 

 

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share