Digitális formában jelenik meg a Boribon, a játékmackó

Rovat

Megosztás

Különleges megjelenést tudhat maga mögött digitális mesekönyveket készítő BOOKR Kids: július 22-én egy olyan történetet adott ki, amely először közel 60 éve jelent meg, és amelyen azóta gyermekek generációi nőttek fel. Marék Veronika Boribon, a játékmackó című meséje most először jelent meg digitális formában, ráadásul rögtön három nyelven.

Az interaktív mesekönyveket készítő BOOKR Kids most egy igazi klasszikushoz nyúlt. Marék Veronika 17 éves álmodta meg aBoribon, a játékmackó történetét, a többszörösen díjnyertes startup csapata pedig ezt az 1958-ban megjelent könyvet animálta, és tette most digitális formában elérhetővé.

A könyv sikerét a lendületes, gyors mese, a meghökkentő fordulatok, és nem utolsó sorban a szürke mackó neve, Boribon alapozta meg – a név, ami a mai napig él és működik: az írónő így nevezte el azt az eleven, barna kismackót is, aki Annipannival éldegél egy kicsi házban.

Boribon, a játékmackó a közismert írónő legelső meséje volt. Népszerűségét az is bizonyítja, hogy a Móra Kiadó gondozásában a magyar mellett angol és német nyelven, ezen kívül pedig szerbül, lengyelül, japánul és koreaiul is megjelent. A BOOKR Kids Mesetár polcain a Boribon, a játékmackót három nyelven, magyarul, angolul és németül, anyanyelvi színészek tolmácsolásában hallgathatjátok meg, vagy olvashatjátok el magatok!

unnamed

A BOOKR Kids Mesetár új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, célja, hogy ne csak az okostelefon és a tablet használata, hanem az irodalom is életük szerves, magától értetődő részévé váljon. A Mesetár újításainak köszönhetően ezek a gyerekek egyszerűen és természetesen ismerkedhetnek meg szüleik, nagyszüleik kedvenc gyerekkori meséivel is: “leemelhetik” a Mesetár polcairól Benedek Elek népmeséit, Zelk Zoltán vagy Nemes Nagy Ágnes lapozóit, és mostantól Marék Veronika Boribonját is.

Boribon, a játékmackó letölthető okostelefonokra és tabletekre a BOOKR Kids Mesetárból, több mint 100 olyan klasszikus és modern történet mellett, amelyek különleges keverékei a hangoskönyveknek, a digitális könyveknek és a képességfejlesztő játékoknak.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta