Ezt nézed:  / Suli / A digitális korszak hátrányai

A digitális korszak hátrányai

Az előnyökről számtalan dolgot fel tudunk sorolni és lépten-nyomon azt halljuk, hogy mennyire jók a digitális dolgok, valamint a technikai fejlődés. Most viszont belenézünk az árnyoldalába is.

 

Mondhatni, hogy egy kisebb sokként ért mindenkit a digitális átállás. 15 év alatt rengeteg újdonság és a technikával kapcsolatos dolog lepte el az életünket és lett a mindennapjaink része. Sok eszköz nélkül már el sem tudjuk képzelni az életünket és semmi pénzért nem vagyunk hajlandóak lemondani róla.

Az információ áradat hihetetlen méreteket öltött. Ma már szinte bármiről információt szerezhetünk és meg sem kell erőltetnünk magunkat. Hogy ez miért hátrány? Mert felhígult az információ. Csak a lényeg van kiemelve és inkább szórakoztatóbb jellege van.

A felületesség egy olyan dolog, ami szintén jelen van. Nincs szükség már komoly érvelésekre vagy gondolatokra. Ezek egyszerűen kivesztek a köztudatból. A tartalmas esszék és utánajárások korszaka eltűnni látszik, aminek a könnyed munka vette át a helyét.

A megannyi jelen lévő anyag között az igazán tartalmas és igényes adatok a háttérbe szorulnak. Ezt egy példával úgy lehetne a legjobban szemléltetni, ha egy egyszerű keresést nézünk. Az elsők között mindig egy egyszerűen érthető, teljesen hétköznapi találat jelenik meg, ám ha egy mély és információdúst keresünk, az bizony hosszadalmas folyamat és nem biztos, hogy találunk megfelelőt magunknak.

Egy általános következtetést le lehet vonni: a digitális korszakkal ugyan temérdek adathoz jutunk nap, mint nap, azonban ezek csak felületesek és inkább irányulnak a szórakoztatásra. A legtöbbet keresett, vagy nézett tartalom az bizony szórakoztató jellegű, nem pedig tájékoztató vagy közérdekű célokat szolgáló. Könnyen fogyasztható és elérhető azonnal mindenki számára.

A digitális korszak hátrányai
Melyik korszakban élnél szívesebben?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share