Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Digitális oktatás: ingyen internet a tanulóknak és a tanároknak

Digitális oktatás: ingyen internet a tanulóknak és a tanároknak

Aláírta Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók.

Orbán Viktor a Facebookon megosztott videójában beszélt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésről.

A kormányrendelet szó szerint azt mondja, hogy a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

Ez magyarul annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet. Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják – mondta a kormányfő.

 

A szolgáltatóknál kell igényelni a  diákoknak és tanároknak járó 30 napos ingyenes internet-szolgáltatást – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor a fiatalokat arra kérte, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.

– MTI –

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share