A Disney mesék kortalansága

Rovat

Megosztás

A mesék terén évtizedes múlttal rendelkező vállalat remekművein egész generációk nőttek fel. Visszanézve őket ismét gyereknek érezhetjük magunkat és még számtalan év elteltével is nagyszerű kikapcsolódást nyújtanak.

HighRes_DisneyMinifigures

Bizonyára ti is azonnal fel tudtok sorolni egy tucat mesét, amiket már láttatok. Nem véletlenül, hiszen a Disney egy olyan egyetemes világot alakított ki, amelyben nemzetiségtől függetlenül bárki élvezheti a meséit. A gyerekkor nem nemzetiséghez kötött, hanem korosztályhoz.

disney-world

Az évtizedes tapasztalatokból kiindulva bátran lehet állítani, hogy profi módon értenek a gyerekekhez. Sőt! A felnőttekhez is!

Nagyon fontos tulajdonsága, hogy nem kifejezetten egy bizonyos korosztályt céloz meg, hanem örök érvényű meséket készítenek, ami az idősebbeket is elvarázsolja.

The-Story-of-Frozen-Making-a-Disney-Animated-Classic-2

Hogy ennek mi a titka? Egyszerűen profik. Egyes meséken nem csupán filmesek dolgoznak, hanem olyan szakemberek is, akik jártasak a pszichológiában. Amit mi másfél óra alatt megnézünk, az tulajdonképpen éveken át tartó kitartó munka, amiben emberek százai dolgoznak össze. Tény, hogy meséket nem egyszerű készíteni, pláne nem olyan mesét, ami 50 év múlva is mese lesz.

Frozen-1

A klasszikus hercegnőtörténetek állandóan jelen vannak ugyan, de mindig képesek egy új köntösbe öltöztetni. Ki az, aki még nem látta volna a Jégvarázs című filmet? Na, ugye!

Mindegyik mese szórakoztató és egyben tanulságos is. Valamint egy nagyon fontos tulajdonsággal is rendelkeznek: évtizedekkel később újból megnézve is elvarázsol.

2016-05-02-1462174744-4924311-batb

Pár napja néztem meg ismét a Szépség és a Szörnyeteget, és hiába láttam már ezerszer, ugyanúgy végig extázisban voltam, mint egy kisgyerek. Ez az igazi ereje a Disney meséknek, ennyi év után is egy varázslatos világba röpít minket.

piccit_disney_characters_1920x1200_2016378203-1680x0

A szereplőkkel nemtől függetlenül nagyon könnyű azonosulni. Világuk elvarázsol és azonnal magába szippant. A régi szép emlékeket idéző pillanatok ismét a felszínre törnek, és az önfeledt gyerekkor boldogságába repítenek.

A Disney mesék kortalansága
Mennyire ismered a Disney meséket?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,178RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta