Egy hét múlva kezdődik a suli, méghozzá hagyományos módon!

Rovat

Megosztás

Az emberi erőforrások minisztere figyelembe vette a járványügyi adatokat, s arra jutott: hagyományos formában kezdődhet meg a tanév!

A környező országok besorolása láthatóan változik, a járvány terjedése nehezen kiszámítható, ezért a köznevelésnek is fel kell készülnie a védekezésre és a megelőzésre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az operatív törzzsel együttműködve részletes, 8 oldalast ajánlást dolgozott ki.

A javaslatok érintik a távolságtartást, a fertőtlenítést vagy az iskolába érkezés módját is. Ajánlások vannak például arra, miként lehet elkerülni az iskolába érkezéskor a torlódást, így például az, hogy több ajtón lehessen belépni az intézménybe. A javaslatok között vannak a tantermek nagyságára, a közösségi termek használatára, az iskolakezdésre, az étkeztetés megfelelő körülményeinek kialakítására vonatkozók – közölte Kásler Miklós.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mire számítsatok?

Kézfertőtlenítésre lehetőség lesz az iskola kapujánál és minden egyes közösségi helyiségben.

Meghatározott fertőtlenítőszerrel nagytakarítást végeznek a tanév kezdetén, és ezt minden nap meg kell ismételniük.

Az iskoláknak ismertetni kell a járvánnyal összefüggő teendőket veletek és a szüleitekkel.

Minden iskola az adottságainak megfelelően választhatja ki azokat az eljárásokat, szabályokat, amelyek biztosítani tudják a járvány megelőzését és esetenkénti előfordulásnál a gyermekek ellátását.

Forrás: MTI

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta