Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Egy kamionnyi matematika érkezett Magyarországra

Egy kamionnyi matematika érkezett Magyarországra

A Yunus Emre Intézet és a Török Tudományos Akadémia támogatásával 2018. május 14-18. között Magyarországra is ellátogatott a nagy sikerű nemzetközi program a Kamionnyi matematika. Az ötnapos program során 5 helyszínen próbálhatták ki a játékokat a programra jelentkező iskolák csoportjai és az érdeklődők.

Elsőként Budapest-Kispest majd Eger, Prügy, Budapest-Zugló végül a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ adott otthont a vándormúzeumnak. A legtöbb helyen valóban a kamionban lehetett kipróbálni a játékokat, azonban olyan helyeket, ahol ez nem volt lehetséges, mint például az utolsó állomáson, az Intézet belső udvarában, ott kipakolták a teherautóból a kb. 30 matematikai és logikai feladatot.

A program célja hogy az érdekes interaktív feladatok segítségével megszerettessék a fiatalokkal a matematika és a tudomány világát. A kamion Törökországból indult és Bosznia Hercegovinából érkezett Magyarországra. A nagy sikerre való tekintettel már a program folytatását tervezik a szervezők.

Fotók: Konkoly-Thege György