Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Egy norvég tanárnő megmutatta, milyen gyorsan terjed egy kép a neten!

Egy norvég tanárnő megmutatta, milyen gyorsan terjed egy kép a neten!

Ida Finquist Berg igazán tanulságos kísérlettel bizonyította be diákjainak, milyen gyorsan terjedhet egy kép az interneten. Célja az volt, hogy tízéves diákjainak a tudatos internethasználatról tanítson. Az eredményen talán ő maga is meglepődött, hiszen néhány nap alatt több tízezren osztották meg a képét. 

Izgalmas kísérletbe vágott bele egy norvég tanárnő.  Tízéves diákjainak szerette volna prezentálni, mennyire fontos, hogy az internetet tudatosan használjuk, hiszen egy-egy, a világhálóra feltöltött kép pillanatok alatt rengeteg emberez eljuthat. Az eredményre valószínűleg Ida néni sem számított, hiszen azóta még a Facebook profilját is törölte, vagy legalábbis egy időre jegelte.

9gag-en szerencsére megtaláltuk a képet 🙂 , melyen a következő szöveg áll:

“Sziasztok! Én egy tanár vagyok Norvégiából és a 10 éves diákjaimnak az biztonságos internethasználatról szeretnék tanítani. Azt szeretném bemutatni nekik, hogy egy fénykép milyen gyorsan képes online terjedni. Kérlek, like-old, oszd meg és kommenteld, melyik országból írsz. Köszönöm!”

A képet hétfő délutánig már több mint 60 ezren osztották meg és több mint 40 ezer reakció is érkezett rá a világ minden tájáról. A kísérletből nemcsak a gyerekek tanulhatnak, hanem mi is, bárki, hiszen többször meg kell gondolni, mi az, amit feltöltünk az internetre.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share