Egy oktató meghalt, a gyilkos szabadlábon – Egy teljes campust lezártak a mississipi egyetemen

Rovat

Megosztás

Ezekben a percekben is drámai eseményeknek ad helyt a több, mint 4000 diákot oktató USA-beli Delta State University campusa – írja a Vice News.  A déli állam egyetemén lelőttek egy oktatót. A Fox News szerint az áldozat Dr. Ethan Schmidt történészprofesszor.  Az elkövetőt, akinek kiléte és indítéka ismeretlen,  még nem sikerült elfogni.

Az egyetem Twitteren kommunikál a campuson rekedtekkel. Az első bejegyzést helyi idő szerint 10:45 körül  posztolta a Delta State University,  amelyben jelezték, hogy fegyveres van a campuson. Később felszólították a diákokat, oktatókat, maradjanak a zárt szobákban, termekben, és menjenek távol az ablaktól. Egy későbbi posztban értesítették a rémült diákokat, egyetemi dolgozókat, hogy a rendőrség már kinn van a campuson, sőt, többek között a mississipi kormányzó hivatala is felajánlotta segítségét.

“Campus remains under lockdown. Please do not leave the building. Stay away from windows. More information will be sent out as available.” – üzeni az egyetem legutolsó  Twitter bejegyzésében.

 

A campuson tartózkodó Bill Hays egyetemi oktató szerint frusztráló, hogy nincsen központi tájékoztatás a fejleményekről. Minden, amit tudni lehet, csak pletyka – tájékoztatta mobilon Hays a Fox News-t.

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,655RajongóLike
179,587KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta