Egy régi-új ismerős: a flip book

Rovat

Megosztás

A flip bookok a régi idők gyerekeinek egyszerű, de annál látványosabb játékai voltak. Ezek a kis mozgóképes könyvecskék ma már nosztalgia számba mennének, ha nem hozta volna őket vissza a mindennapokba Ben Zurawski művész.

Zurawski rajongása a flip bookok iránt még gyermekkorából ered, aki nem csak készíti, de gyűjti is a pörgetnivaló könyvecskéket. Édesapja, aki egész életét egy könyvesboltban töltötte, maga is gyűjtötte az érdekes tárgyakat, könyveket, polcai roskadoztak az általa kincsnek tartott holmiktól. Ezek között akadt rá a kis Ben az egyik flip bookra, a találkozás pedig végzetesnek bizonyult.

cap goes here

A kis Benből felnőtt férfi vált, kreativitás és fantáziája pedig a művészetek felé fordította figyelmét.  “Emlékszem megbabonázott a kézzel pörgethető  lapok látványa, ahogy a kezeim között keltek életre a rajzok, akár a tévében. “A művésszé vált fiú átmentette gyermekkora emlékeit a jelenbe és kézzel készült flip bookokat készít azok számára, akik értékelik ezeket a miniatűr remekműveket. Édesapja halála után kezdett bele a mozgóképes könyvecskék rajzolásába. “Talán valamiféle kapcsolatban szerettem volna maradni vele, így a flip bookok rajzolása közben ez úgy érzem sikerült is. ”

A gyűjteménye bővítése során behatóbban is megismerkedett a flip bookokkal, így megtudta például, hogy készült flip book hírek közvetítésére, sportolókról, de termékhirdetésként vagy pornóként is lehetett pörgetni a tematikus könyvecskéket. Ma is használják őket egyes területeken, így az autóiparban és a divat iparban is.

Zurawski kizárólag papírral, tintával és ceruzával dolgozik, a flip bookok elkészítéséhez nem használ számítógépes programokat vagy modern technikát. ” Jobb szeretek kézzel dolgozni. Szeretek belevinni egy kis izzadságot, egy kis erőfeszítést. Ez teszi különlegessé az egészet.”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=WfR4zbBX8vs

Disney

cap goes here

cap goes here

 

Flip books
Mikor vásároltál utoljára könyvet?

Képek: collectorsweekly

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta