Egy szörnyű gyilkosság és az Instagram takarítók

Rovat

Megosztás

A 14 és 18 év közötti lányok megelégelték, hogy az Instagram nem képes eltávolítani a lefejezett influencer fotóit.

Szörnyű gyilkosság borzolta fel a kedélyeket az Egyesült Államokban július közepén, amikor egy 17 éves lányt lefejeztek a New York állambeli Uticában, majd a gyilkosságról az elkövető fotókat készített és feltöltötte saját Instagram profiljára – számolt be róla a Globoport.hu. Az áldozat, Bianca Devins népszerű influencer volt, két profilján összesen 35.000-en követték a képmegosztón. A véres felvételt az Instagram eltávolította, mégis rengetegen látták, sőt, még mémek is készültek belőle.

Bianca és gyilkosa, aki megosztotta a holttestről készült fotót az Instáján

 

Futótűzként terjedt a felvétel még napokkal a gyilkosság után is, az Instagram pedig tehetetlen volt.

Tinilányok egy csoportja ezt elégelte meg, és eldöntötték, hogy kezükbe veszik az irányítást.

A The Verge csak “tag takarítóként” említi a középsulisokat, akik a világ minden tájáról példaértékű összefogást mutattak. Órákon keresztül töltöttek fel cuki, bébiállatos, szivárványos, felhős fotókat #ripbianca hashtaggel, hogy eltüntessék az internetről a brutális fotókat a lányról.

A módszer bevált: miután elárasztották az Instát a cuki fotók a lány nevével ellátott hashtaggel, sokkal nehezebb volt megtalálni a gyilkosa által készített majd tovább osztott felvételeket. Egy 16 éves, Hanna nevű lány összesen több, mint 800 fotót osztott meg kölyök állatokról és gyönyörű körömfestésekről, hogy eltüntesse a fejébe beégett brutális képeket.

Szörnyen éreztem magam. Borzasztó, ami történt és nagyon fontosnak tartottam, hogy elrejtsük a fotókat Bianca családja elől, hogy azok ne emlékeztessék őket a szörnyű gyilkosságra – mondta a lány az ELLE-com-nak.

 

Egy másik lány, a 17 éves Taylor 476 virágos és Hello Kitty-s fotót posztolt a hashtaggel. Őt is sokkolta, ami történt, és egy hétig nem tudta kiverni a fejéből az influencer véres holttestét. A többi 14 és 18 év közötti Insta-tisztító lány szintén hasonló tünetekről számolt be: rémálmok, alváshiány, szorongás, depresszió.

Az empatikus tinilányok mégis úgy érezték, kötelességük segíteni, hiszen az áldozat velük egykorú volt.

Dühösek a képmegosztóra, szerintük ugyanis ez nem az ő feladatuk lenne, de azt sem akarták, hogy az a kép maradjon meg a világban Biancáról, amit utoljára készítettek róla.

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,603RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta