Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Egyedül jobb lenni, mint egy rossz kapcsolatban

Egyedül jobb lenni, mint egy rossz kapcsolatban

Mindenki szereti, ha kapcsolatban van, de ha bajok is vannak, inkább benne marad, mintsem azonnal kilépjen belőle. Persze, nem arra ösztönözlek titeket, ha van egy-két apró problémátok, akkor ne próbáljátok megoldani, hanem, ha már láthatólag csak azért vagytok együtt, hogy ne egyedül legyetek, akkor ideje elgondolkodnotok, mert ott kezdődnek a bajok. 

Egy két évig tartó, kétszáz ember megfigyelésén alapuló kutatás mutatta ki, hogy mennyire összefügg a mentális és fizikális egészségünk azzal, hogy milyenek a kapcsolataink.

Sokan mondják, hogy randizzanak még azok is, akik nem annyira érzik boldognak a másikkal önmagukat, mert így legalább nincsenek egyedül. De a kutatás eredménye azt mutatja, hogy ez rossz hatással lehet az egészségünkre.

Azok, akik jól érzik magukat a kapcsolatukban, megértik egymást, nincsenek mindennapos vitáik, azok egészségesebbek. A kevésbé stabil kapcsolatok vezethetnek depresszióhoz, alkoholizmushoz és általános egészségügyi gondokhoz is.

Ezek után gondolkozz el a kapcsolataidon, lehet, hogy az egészségednek jobbat tenne, ha egy-két emberrel nem lenne olyan szoros a kapcsolatod.

Fotó: lovevictory.com

Fotó: lovevictory.com

Egészség és kapcsolatok
Szerinted is ekkora hatással vannak a kapcsolataink az egészségünkre?

Borítókép: theodysseyonline.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share