Egyszerre több dolgot tanulni? Hogyan, miért, miért ne?

Rovat

Megosztás

Multitasking? Az meg mi? És miért kéne nekem értenem hozzá? Mert ilyen az élet! Egyszerre több dolgot követel ugyanabban az időben, nekünk pedig alkalmazkodni kell hozzá, és teljesíteni. De hogyan ültessük át ezt a tanulásba?

Dolgozat dolgozat hátán

A középsuli elég necces időszak tanulás szempontjából. Annyi mindent tanítanak egyszerre, hogy épphogy ráharapnál valamire, már ugrotok is a következő tantárgy következő leckéjére. Így nem is csoda, ha sokunk fejében egy nagy katyvasz van a tananyag nagy részéről. De hogyan tudjuk ezt kiküszöbölni?

zmescience

Lássuk be nem ritka szituáció, hogy egy napra három dolgozattal is kedveskednek oktatóitok, mintha csak összebeszéltek volna. És, csak hogy megkönnyítsék a dolgotokat, mégcsak véletlenül sincs semmilyen átfedés a tanárgyak között. Hogy lehet akkor készülni a nagy napra?

Tanulj naponta egy valamit, de akkor nagyon!

Az én tippem az, hogy amennyire lehetséges, külön napokon tanuld az egyes tantárgyak anyagait. Ha egy egész délutánt rászánsz egy anyagra, van időd elgondolkodni rajta, elmélyedni benne. Guglizz hozzá érdekes plusz infókat, amelyektől még inkább megragad a téma, ráadásul még a tanárt is lekenyerezed. Tudtad, hogy Petőfi például nem tűrte az öltözködési előírásokat?

Nincs idő, muszáj egyszerre! HELP!

Ahogy már több posztunkban is írtuk, az agy vizuálisan sokkal könnyebben jegyez meg dolgokat, mintha száraz szöveget olvasnál végig. A mind map módszerét bármilyen esetben hasznos alkalmaznod, ha idő szűkén vagy, akkor pedig szinte kötelező.

mindmapart

Végy egy papírt, és a közepére írd fel a központi elemet, a fő üzenetet. Színezd ki, készíts hozzá kapcsolódó rajzokat, ami éppen jólesik. Ehhez viszonyítva írd köré a többi fontos pontot, a fontosabbak közelebb, a kevésbé fontosat picit távolabb. Az egész legyen színes és figyelemfelhívó. Egyrészt már azáltal is tanulsz, hogy leírod és lerajzolod az anyagot, ha kész utána pedig  már csak memorizálnod kell a felfestett történetet. De no para, a színeknek és formáknak hála ez se perc alatt menni fog! Jöhet is a doli!

Egyszerre tanulni több dolgot
Te hogy tanulsz a leghatékonyabban?

Képek: zmescience.com, mindmapart.com, hellogiggles.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta