Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Elegem van!- Hogyan mondd meg, ha valami nem tetszik?

Elegem van!- Hogyan mondd meg, ha valami nem tetszik?

Hány olyan dolog van egy nap, ami nem tetszik, de azért nem mondod, mert nem akarod megbántani a másikat? Biztosan sokszor előfordult már veled is, hogy inkább lenyelted a dühödet, vagy ha mégsem, azzal oltárira megbántottál valakit. Most azonban megtudhatod, hogyan lehetsz kíméletesebb.

Persze lehet, hogy kifejezetten az a célod, hogy megbánts valakit a beszólásoddal, akkor viszont nem gondolkodsz, úgyis gonoszkodva fogod tálalni a véleményed. Ha azonban fontos neked a másik, vagy éppen a szüleidnél nem kéne kihúzni a gyufát, akkor van egy egyszerű megoldás: csomagold jól a véleményed!

Hogyan mondd meg, ha valami nem tetszik?
Mennyire figyelsz a másik érzéseire, amikor megmondod a véleményed?

 

Mielőtt közlöd a nemtetszésed, mondj valamit, ami viszont tetszik, és miután közölted azt, ami nem, szintén ejts el valami pozitív megjegyzést. Tegyük fel, hogy a barátnőd olyan sokszor hív telefonon, hogy az már teher a számodra. Lehet, hogy szíved szerint annyit mondanál csak: “ne hívj már annyiszor, mert idegesít”, vagy inkább fel sem veszed a telefont, és kamuzol, hogy le volt némítva, nem láttad, stb.

Ehelyett közölheted vele azt, hogy örülsz, hogy megbízik benned, és fontos neki a tanácsod. Ugyanakkor jobban örülnél, ha ezeket inkább személyesen tudnátok megbeszélni vagy össze tudná foglalni egyetlen hívásban per nap, mert ugyan kíváncsi vagy, mi történik vele, de neked is el kell közben intézned a dolgaidat.

Hidd el, az ilyen közlést sokkal jobban fogja venni a másik, ráadásul nem is kell hazudnod, nem lesz lelkiismeret-furdalásod, ugyanakkor nem kell magadban tartani a dühöd, hanem közlöd, hol vannak a határok, úgy, hogy nem sértesz meg senkit.

 

Kép: celebritywealth.net

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share