Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Elmondjam a tanáromnak, hogy szerelmes vagyok belé?

Elmondjam a tanáromnak, hogy szerelmes vagyok belé?

Nem újdonság, hogy a diákok többségének tetszik valamelyik tanára. Titokban elképzeli, hogy milyen jó lenne egy ilyen kapcsolat. Ezt persze megtartja magának és senkinek sem mondja el.

 

Bármennyire is furcsának tűnik, de ez egy normális és létező dolog. Főleg a kamaszok körében jelentkezik, hogy a diáknak tetszik a tanára. Ez egyáltalán nem újdonság, hiszen bármelyik iskolában és osztályban előfordul. Az ok abból ered, hogy a diákok az idejük nagy részében össze vannak zárva egy kis teremben néhány tanár társaságában.

Az ilyenkor kialakuló érzelmek pedig magától értetődőek. Adott egy nem túl idős, de mégis jól kinéző tanár, aki mind tudásával, mind kiállásával és közvetlenségével elvarázsolja a diákot. Más esetben egy felnőtt ember nem tölt huzamosabb időt egy fiatalabbal, pláne nem tanítja és oktatja. Érthető tehát miért is esik bele valaki a tanárába, hiszen egyben egy tiltott dologról is beszélünk, ami sokkal vonzóbbá teszi a helyzetet.

Sára (27) is hasonló cipőben járt. Középiskolában bele volt zúgva a matematika tanárába. Ugyan a tanár 30 fölött volt már, közvetlenségével és kedvességével sokakat elvarázsolt. Egy diák pedig ezeket a fajta gesztusokat és viselkedést félreértelmezi. Így volt ez Sárával is. Éveken át vonzalmat érzett iránta. Ezt persze senkinek nem mondta el. Természetesen semmilyen viszony nem lehetett köztük akkor sem. A törvény ugyanis nagyon keményen bünteti az ilyet. De még rosszabb, ahogy a társadalom bánik a hasonló esetekkel. Végül aztán ez a vonzalom elmúlt. Sára most már azt tanácsolja, hogy ha valaki bele is zúg a tanárába, azt ne mondja el senkinek, hiszen abból csak bajok lehetnek.

Pszichológusoknál is gyakori téma ez. Sok tanulmány és könyv is született ezzel kapcsolatban és egy normális dolognak tartja, hogy egy diák belezúg a tanárába. Ilyen esetekben ez egyirányú dolog. Viszont már volt rá példa, hogy később ebből kapcsolat lett. Persze csak ha a diák nagykorú és végzett az iskolával, máskülönben nem nézték volna jó szemmel mások.

Elmondjam a tanáromnak, hogy szerelmes vagyok belé?
Neked van olyan tanárod, aki tetszik?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share