Ezt nézed:  / Suli / Eltűnik a th?!

Eltűnik a th?!

Nagyon valószínű, hogy az angol nyelv th hangja előbb-utóbb el fog tűnni. A változás előidézői pontosan azok, akik nem anyanyelvként beszélik az angolt.

Habár az angol az egyik legkönnyebben megtanulható idegennyelv, mégis vannak benne szinte áthidalhatatlan nehézséget okozó feladatok. Az egyik ilyen azoknak a hangoknak a kiejtése, amelyek alapvetően nem léteznek a legtöbb nyelvben, így a magyarban sem. A th hang is ilyen. Biztosan te is belefutottál már nyelvtanulás közben abba a kétségbeejtő tapasztalatba, hogy bárhogyan is próbáltad, a szó, amit hűen vissza szerettél volna adni, csak halovány utánzata lett az eredetinek.

Nem vagy egyedül ezzel. A legtöbb, nem angol anyanyelvű hasonlóképpen érez. De már nem sokáig. Kutatók állítják, hogy idővel a nyelv alakulni és igazodni fog annak többségi használóihoz, tehát azokhoz, akik tanulják az angolt. Ennek eredményeként a th hang el fog tűnni, de más változások is lesznek. Az angolul tanulók számára nehezen kiejthető szavak egyszerűsödnek, a rövidülések, rögzülnek, a nyelv maga egyszerűsödni fog.

filmeditor will ferrell elf christmas movies thats shocking

Képek: nonprofithub, giphy

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share