Emelt szintű érettségikkel kezdődik a szóbeli vizsgaidőszak hétfőn – milyen szabályok érvényesek a vizsgán?

Rovat

Megosztás

Hétfőn kezdődnek az emelt szintű szóbeli érettségik. Mire számíthatsz a vizsgán, milyen szabályok érvényesek az érettségi lebonyolításával kapcsolatban? Az mindannyiótok számára világos, hogy csalni nem ér! 🙂

1., A vizsga időtartama nem haladja meg a 15 percet a középszintű viszga esetében. A felkészülés idő – az idegen nyelvi vizsgák kivételével – 30 perc.  Jegyzeteket készíthetsz, de avizsgán szabadon kell beszélni.

2., Egyedül kell kifejteni a mondanivalódat, de a vizsgabizottságtól segítséget kaphat, ha elakadtok.

3., A tételben szereplő feladatokat olyan sorrendben dolgozzátok ki, ahogyan számotokra kényelmes.

4., A vizsgabizottság csak akkor kérdezhet bele a tételbe, ha meggyőződött róla, hogy a vizsgázó befejezte a tétel kifejtését, esetleg elakadt. Félbeszakítani is csak súlyos tévedés esetén lehet a vizsgázót, illetve akkor, ha a tétel kifejtésére szánt idő letelt.

5., Ha teljesen ismeretlen számodra a tétel, amit húztál, és az értékeléskor nem adható a feleletedre több, mint 12%, a vizsgaelnök új tétel húzását teheti lehetővé. Ebben az esetben a szóbeli minősítését az új tétel kifejteése alapján kell kialakítani. A végső pontszámot elfelezik, egész számra kerekítik, és ebből számítanak százalékot.

6., A teljesítményedet mindhárom vizsgabizottsági tag külön értékeli, ezt követően egyeztetnek arról, milyen minősítést kap a feleleted.

hdimagelib.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta